Status message

This event has expired.

Βιωματική Ανατομια-Εισαγωγικό Σεμινάριο Biomatic Anatomy Intro Workshop

Σκελετος και οστα, ο τροπος για την απελευθερωση της κινησης.
Σάββατο 8 Οκτωβρίου2016,10-2
Παρουσίαση σκελετού, κρανίο ,αυχένας,ωμοπλάτες
Θώρακας + σύνδεση με ωμοπλάτες-αυχένα-κρανίο
Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016 , 10-2
Λεκάνη, ιερό οστό + σύνδεση με θώρακα
Γόνατα-πέλματα,Αγκώνες-παλάμες
Ολόκληρος ο σκελετός, συνδεση μεταξυ των αρθρώσεων.

Where

Plateia Agias Irinis, Athens GR 105 60
Location Map

Type of Event

  • Workshop

Yoga Styles

Levels

When

Oct 8 to
Oct 9
2016
10:00 amto14:00 pm

Saturday 8th and Sunday 9th October 2016, 10.00-14.00 at Zen Centre athens .

Price

50 €

Full Description

Α’ συνάντηση Σάββατο 8 Οκτωβρίου2016 , 4 ωρες
Παρουσίαση σκελετού, κρανίο ,αυχένας,ωμοπλάτες
Θώρακας + σύνδεση με ωμοπλάτες-αυχένα-κρανίο

Β’συνάντηση Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016 , 4 ωρες
Λεκάνη, ιερό οστό + σύνδεση με θώρακα
Γόνατα-πέλματα,Αγκώνες-παλάμες
Ολόκληρος ο σκελετός και πως η ελευθερία στην μια άρθρωση επηρεάζει την ελευθερία μιας άλλης άρθρωσης.

#Ακολουθούν δύο ειδικά σεμινάρια εμβάθυνσης: Αυχενας -Κρανιο -Ωμοι & Λεκάνη-Ισχύα -Ιερό Οστό.

Πρακτικη θεωρια και βιωματικές ασκήσεις :

- Θα διδαχθούμε τις τεχνικές του tracing the bones – ιχνηλάτηση των οστών και του moving the bones –κίνησης των οστών-αντί των μυών.

-Μέσω της συνειδητής αναπνοής (mindful breathing) θα μάθουμε τον τρόπο που κινούνται οι αρθρώσεις, χωρίς πόνο, αλλά με ελευθερία.

-Θα μάθουμε να βοηθάμε ο ένας τον άλλο με συνειδητό άγγιγμα,(mindful touch) ώστε να αναγνωρίσουμε το μέγιστο εύρος κίνησης των βασικών μας αρθρώσεων παθητικά , στοχεύοντας να το αξιοποιήσουμε όταν κινούμαστε ενεργητικά.

-Θα εξασκηθούμε σe επιλεγμένες κινήσεις δίνοντας έμφαση στην ευθυγράμμιση και την ολιστική ροή ενέργειας του μυαλού και του σώματος.

Η Βιωματική Ανατομία είναι μια ολιστική προσέγγιση της κίνησης,αποτέλεσμα διαρκούς σπουδής και έρευνας και διδάσκεται απο την Αποστολία Παπαδαμάκη. Αντικείμενο των σεμιναρίων ειναι να διευρύνει την εμπειρικη και όχι μόνο θεωρητική γνώση για τον ανθρώπινο σκελετό, τις αρθρώσεις και τον τρόπο που λειτουργούν ώστε να δημιουργειται ο μεγαλυτερος δυνατος χώρος την ώρα που κινούμαστε.Μελετάει τις ηδη υπάρχουσες προσωπικές κινητικές συνήθεις -τις αυτοποιημένες και προσπαθεί να τις αντικαταστήσει με νέες κινητικές συνήθειες που ανταποκρίνονται σε τόση μυική ένταση -'οση χρειαζόμαστε ωστε να διευρύνουμε την κινητικότητα και να αποφέυγουμε τραυματισμούς. Η ελειψη χώρου ανάμεσα στις αρθρώσεις περιοριζει την κινητικοτητα και πολυ συχνα καταλήγει στην δημιουργια πόνου.

Μαθαίνοντας να κινούμε οστά αντί για μυς αυξάνουμε την κινητικότητα και την ευλιγισία μας ,αποκτούμε κίνηση πολύ πιο ελαφριά και ξεκούραστη και βάζουμε τόση δύναμη, την ελάχιστη, όση μας χρειάζεται για να κάνουμε μια κίνηση.

Ταυτόχρονα ,η απελευθέρωση των οστών του σώματος μας, η βελτίωση της κινητικοτητάς τους μας δημιουργεί ψυχική ευφορία αφού εξαφανίζονται πάρα πολλά ¨σφιξίματα¨που οφείλονται κυρίως σε ψυχολογικούς λόγους και αντίστοιχες κινητικές συνήθειες.Εμπλουτιζοντας την γνωση που έχουμε για τα οστά μας μέσα απο βιωματική εμπειρία αποκτούμε συνειδητότητα και επίγνωση για το σύνολο του εαυτού μας.
Η γνωριμια με τον ανθρώπινο σκελετο στο σεμιναριο αυτο γινεται μεσα απο ενα μοντελο σκελετου και μεσα απο επιλεγμενα βιβλια ανατομιας.

Σε ποιους απευθυνεται:
A.Το σεμιναριο απευθύνεται σε ολους οσους θελουν αποκτησουν γνωση πανω στην λειτουργια της κινησης ,μαθητες και δασκάλους (yoga,χορο, pilates,ai ki do , tai tsi κ.ά.) και σε όσους θελουν να βελτιώσουν την καθημερινοτητα τους μεσα απο την σχεση με το σώμα τους.
B.Για όσους το έχουν ήδη παρακολουθήσει και θέλουν να εμπεδώσουν τις ασκήσεις.

Εισφορά και εγγραφή :
50 ευρω για τις δυο μερες.
Οσοι επιθυμουν να έρθουν μονο σε μία συνάντηση η τιμή είναι 30 ευρώ.

Η κράτηση θέσης ειναι απαραιτητη στέλνοντας μέιλ με όνομα και τηλέφωνο στο /> Η κάνοντας απευθείας εγγραφή στο:
Zen Center Athens
Πλατεία Αγ. Ειρήνης
Λιμπονά 2, Αθήνα

Οδηγίες για τους συμμετέχοντες
-Φορέστε ανετα και ελαφρια ρουχα σε πολλες στρωσεις. Επειδη θα δουλεψουμε συχνα σε ζευγαρια ,τα ελαφρια ρουχα βοηθουν στον να αγγιξουμε τα οστα πανω απο τα ρουχα.
-Φερτε μαζί σας ενα σημειωματάριο ,πιθανον να θέλετε να σημειώσετε κάτι.
-Συχνα αλλα οχι αποκλειστικα θα δουλευουμε σε ζευγαρια .Ζητώ την εμπιστοσύνη σας στην δημιουργία των ζευγαριών,Θα δημιουργήσω τα ζευγάρια εργασίας σε σχέση με τον σωματοτυπο.
-Στο τέλος του σεμιναρίου στέλνονται σημειώσεις σε όλους τους συμμετέχοντες.