Status message

This event has expired.

3 dages fastekursus d. 24-26 april

3 dages fastekursus i skønne naturomgivelser i Liseleje med kropsterapeut og træner, samt fordatter til bogen "Kropslig intelligens" Kristoffer Glavind Kjær og yoga- og meditationslærer samt kropsteraput og træner Rikke Hansen

Where

bernhard bangs alle 25-27, 2 sal, Frederiksberg / copenhagen DK 2000

Type of Event

  • Retreat

Yoga Styles

When

Apr 24 to
Apr 26
2015
03:15 amto09:15 am

på Lisegården i Liseleje (ved Frederiksværk) DK

Price

533 €

Full Description

Fastekursus – 3 dage
“Faste er for os et redskab/ et setup som gør det nemmere at finde tilbage til os selv”
3 dages fastekursus (vand eller saftfaste) med yoga, meditation, Manuvision træning og meridianmassage og hyggeligt samvær.
familie Yoga 270 final lille 180x240 Fastekursus 3 dageKurset arrangeres i år af Kristoffer Glavind Kjær Manuvision behandler og træner og yoga- og meditationslærer samt Manuvision træner og kropsbehandler Rikke Hansen.
Forårsjævndøgn markerer den klassiske fasteperiode mellem Fastelavn og Langfredag. Fasten blev i kristendommen brugt til “tid til eftertanke”, men har vi ubalancer i kroppen, er det typisk omkring forårsjævndøgn, kroppens udskillelsesorganer giver os visse signaler i form af træthed, problemer med mave og tarm, astmaproblemer, hududslet, eksemudbrud
Næste kursus er 24-26 april 2015.
(vi faster kun om foråret for at følge kroppens naturlige rytme (organuret).
Pris fra 2014: 4000 kr. inkl. seng i 2 mandsværelser.
Pris for studerende og arbejdsløse er 3000 kr. og 3500 kr. for Manuvision behandlere.
Depositum: 2000 kr. skal betales ved tilmelding.
Merkur Bank reg. 8401, konto nr. 1084 617. Husk at skriv dit fulde navn og “faste” på overførslen. Resten betales ved formødet - kontant eller via overførsel 3 uger inden kurset.
Tilmelding: Rikke Hansen tlf. 30340851, venligst mærk mailen “fastekursus”.
Formøde / Infomnøde:
Dato følger
KBH.: ManuVision Huset, Bernhards Bangs alle 25-27, 2 sal, Frederiksberg.
Torup/Hundested.: Sanum klinik, Dyssekilde station, Den økologiske landsby, I Torup, 3390 Hundested
Tilmelding til Husk at skrive hvor du kommer til formøde.
Rikke Hansen er grundlægger af “For mig er fasten en kærtkommende årlig begivenhed, som er med til at hjælpe mig til at blive hos mig selv. Det er for mig en unik oplevelse af lethed og nærvær at faste og et fantastisk plus til min yoga og meditationspraksis. Faste er for mig et tilvalg – en ramme hvor jeg mere intens får mulighed for at mærke og føle hvad der sker i mig”.
Program
Fasten starter 1. kursusdag om morgen (dvs. at dit sidste måltid er dagen før kursusstart) hvor vi mødes kl. 10.00 på kursusstedet. Du skal være omkældt og parat kl. 11.00. Har du fastet før og gerne vil faste 4 eller 5 dage, så skal du starte dagen før vi mødes. Dag 2 og 3 fortsætter fasten i fællesskab til om eftermiddage/aften. Dag 4, hvor du er hjemme, kan du starte morgenen med dit første måltid og har du valgt at faste 5 dage, så faster du denne dag hjemme.
Vi anbefaler 3 dages faste til første gangs fastende.
undervisning faste yoga 179 lille Fastekursus 3 dageDu vil alle tre dage på kurset være fuldt beskæftigede. Den intense og effektive form for faste vi laver giver samme udbytte som efter en 10 dages vandfaste. Det der gør udrensningen så dybt er fordi vi bruger meridianmassage i sammenhæng med organuret, gymnastik, yoga og meditation.
Kurset holdes på et kursuscenter i naturlige omgivelser. Vi sover i pæne 2 mands værelser og alt undervisning og træning foregår i salen eller ude hvis vejret er med os.
Sted: i Liseleje/ Nordsjælland.
Fælleskørsel: Til info mødet prøver vi at sætte folk sammen så alle får et lift ellers er der afhentning ved tætteste station.
Hvorfor faste?
Kroppen er den struktur vi lever vores liv igennem. Vi opfatter os selv og den omverden vi lever, igennem vores krop. Ved at oparbejde smidighed og forbedre kroppens betingelser, opnår vi større frihed og mere overskud, hvilket er det grundlæggende formål med en faste.
Fasten vil dels rense muskler, hud og organer helt ned på celleniveau ved at nedbryde overflødigt væv og føre affaldsstoffer ud af kroppen. Kredsløbet vil styrkes og gennemgå en “foryngelse”. Alle sanser vil blive forbedret. Muskulaturen kommer i bedre balance. Gigt – hudsygdomme kan blive reduceret, da kost og levevis har stor indflydelse på disse sygdomme. Over-undervægtsproblemer vil også kunne mindskes, da stofskiftet/forbrændingen reguleres, (
men det skal ikke være formålet med fasten).
Fasten vil psykisk betyde en afklaring af grænser og grundlæggende behov. Man konfronteres med dårlige vaner og adfærdsmønstre som holder én fastlåst.
Ved at give afkald på et af de mest basale behov for en stund, ændres kroppens funktionelle betingelser radikalt. Grænser nedbrydes, kroppen får mulighed for at “starte på en frisk” og man kommer ud som en styrket person.
Forløbet
Nedtrapning: Kroppen bør forberedes ordentligt på fasten ved kun at spise letfordøjelig mad i en nedtrapningsperiode på 10 dage. Denne kost er basalt set vegetarkost, samt udelukkelse af stimulanser, som alkohol, kaffe, (sort)te, sukker, etc.
Hvis det virker som en svær opgave, så
husk
at hele forløbet kun varer lidt over 3 uger og at store dele af jordens befolkning ernærer sig af “nedtrapningsmad” gennem hele livet.
Selve fasten
For første gangs fastende: Første faste dag er første kursus dag.
For anden gangs fastende: Første dag fastes på egen hånd. Der drikkes ca. 3 l. vand, samt ca. 1/2 l. grøntsag saft. Ens dagligdag (arbejde, sport, etc.) kan ellers forløbe normalt.
Alle tre dage på kurset arbejde vi med meridianmassage, ManuVision-træning og yoga og meditation, for at styrke kroppens egen udrensning. Kursusforløbet er intensivt. Vi arbejder ca. 8 timer hver dag, hvilket gør, at vi kan følge kroppens egen udrensningsrytme meget præcist. Resultatet vil svare til en 8-10 dages vandfaste.
At arbejde i en gruppe vil virke selvforstærkende og der vil hele tiden være hjælp at hente hvis man bliver træt og modløs.
Kurset slutter på tredje dagen om eftermiddagen med opfølgning og gode råd til optrapningen.
Optrapning
Efter fasten bør kroppen dels vænnes til at spise igen, dels bør kroppens depoter fyldes op med noget godt. Derfor afsluttes fasten med en 10 dages optrapningsperiode, hvor kosten er som i nedtrapningen. Her vil meget tydeligt mærke den forbedrede smagssans og man vil opdage, at ens evne til at nyde maden vil være væsentlig forandret!
Nogle kan umiddelbart have svært ved at se det “sunde i en faste”, men de færreste er klar over hvilke enorme ressourcer og mængder af affaldsstoffer vi har oplagret i vores krop.
Det er værd at have i mente at fasten har eksisteret (og stadig gør) i de fleste kulturer op gennem tiden og det er der selvfølgelig en grund til!
Ved at tillade kroppen at forandre sig, tillader vi også os selv at forandre os. En forandring der vil skille os af med mønstre og strukturer som er fastlåste i kroppen såvel som i sindet. Resultatet er en øget fleksibilitet, som gør os bedre i stand til at møde livet.
Medbring
Løstsiddende træningstøj, uldsokker/hjemmesko, 2 tæpper, 2 lagner til massage og gerne et underlag (yogamåtte, skummadras, liggeunderlag) ekstra håndklæder, samt varmt tøj. Man bliver nemt kuldskær i forbindelse med en faste. Sutsko, toilet sager og ørepropper. evt. en go bog. Tag udendørs tøj med til en gåtur. Evvt sengelinned og håndklæde.