Status message

This event has expired.

8-weekse mindfulnesstraining

Where

Vinkenstraat 36a. First and second floor, Zaandam NL 1506 CM

Type of Event

  • Course

Yoga Styles

Levels

When

Jan 14
2015
02:00 amto04:00 am

8 trainingen + stilteochtend van 5 uur. Werkboek,Usb-stick met meditaties. Persoonlijke intake en tussentijds contact. Voor particulieren
Ondernemers/bedrijven graag even contact opnemen

Price

$425

Deze 8-weekse mindfulnesstraining is voor iedereen toegankelijk. De prijs voor de gehele training is € 425,- voor particulieren. Bij de prijs inbegrepen zijn 8 trainingsavonden van 2 uur plus een stilteochtend van 5 uur, een werkboek, een usb-stick met de meditaties, een persoonlijke intake en tussentijds contact.

Full Description

Mindfulness is ongekend populair. Geen wonder, het zorgt voor meer rust en energie, bewuster keuzes maken, acceptatie van de leuke en minder leuke dingen in je leven, meer genieten en meer zelfvertrouwen. En wie kan dat nu niet gebruiken in deze hectische maatschappij met overvolle agenda’s en hoge verwachtingen?

Hoe werkt het?
Mindfulness leert je op een vriendelijke, niet-oordelende manier bewust te zijn van alle ervaringen in het hier en nu. Mooie en minder mooie momenten te accepteren. Mindfulness leert je te verbinden met jezelf. Met je hoofd, lichaam, emoties. Luisteren naar jezelf. Je komt weer in contact met wie je echt bent.
Je ontdekt wat je oude verhalen zijn, je patronen, oordelen en overtuigingen. En wat impact daarvan is op je leven, op de keuzes die je maakt. Als je je bewust bent van wat er gebeurt, ontstaat de mogelijkheid om te stoppen. En als je eenmaal kunt stoppen, kun je bewust kiezen wat je gaat doen. Je laat je niet langer leiden door wat je overkomt, maar staat zelf weer aan het stuur.

Eten met aandacht

Dat is een hele mond vol. Toch is mindfulness niet moeilijk. Je kunt er zelfs meteen mee beginnen. Doe een dagelijkse bezigheid eens met aandacht: proef de eerste hap van je maaltijd eens heel bewust. Hoe ziet het eruit? Hoe ruikt het? Hoe voelt het in je mond? Wat proef je? Merk je het verschil nu je er bewust mee bezig bent? Dat is mindfulness!

Dergelijke oefeningen zijn simpel om te doen, maar vaak wel lastig om aan te denken. Deze mindfulnesstraining helpt je bij het trainen van je bewustzijn. Samen met een groep gelijkgestemden ga je 8 weken lang volgens een wetenschappelijk beproefde methode aan de slag.

Iets voor jou?

De bedenker van mindfulness, John Kabat Zin, noemde de training ‘Mindfulness Based Stress Reduction’. De training was oorspronkelijk bedoeld om mensen beter te leren omgaan met stress, ziekte en pijn. Uit wetenschappelijk onderzoek naar de effecten bleek dat ook niet-zieke mensen er baat bij hebben. Over het algemeen ervaren mensen de volgende effecten:

-ze hebben meer rust en energie
-ze zijn aardiger voor zichzelf en anderen

- ze maken bewustere keuzes
- ze piekeren minder
- ze genieten meer van wat er nu is
- ze accepteren de leuke én de lastige dingen
- ze hebben meer zelfvertrouwen