Status message

This event has expired.

Adem en bewust-zijn - Open Meditatie Avond

We kijken naar bewust-zijn. De adem is iets wat we altijd bij ons hebben, maar meestal zijn we niet in contact met onze adem. Wanneer we wel bewust aandacht leren geven aan onze adem, kan de adem een anker worden om in het hier en nu aanwezig te leren zijn. De adem is daarom bij uitstek het instrument om te leren “zijn” in plaats van te “doen".

Where

Schrans 42, Leeuwarden NL 8932 NE

Type of Event

  • Workshop

Yoga Styles

Levels

When

Apr 13
2018
19:00 pmto21:15 pm

Inclusief pauze met thee en lekkers

Price

15 €

Full Description

Naast de reguliere meditatielessen geef ik ook eens in de 2 maanden een open meditatie avond om elkaar te inspireren en motiveren. De avond vindt plaats rondom een thema. Iedereen is hierbij welkom, ook als je niet de reguliere lessen volgt of meditatie ervaring hebt. Na opgave krijg je de eventuele voor te bereiden tekst / vragen van het thema per mail toegestuurd.

Thema Adem en bewust-zijn
Op deze thema avond gaan we kijken naar bewust-zijn. De adem is iets wat we altijd bij ons hebben, maar meestal zijn we echter niet in contact met onze adem. We denken er niet aan. Wanneer we wel bewust aandacht leren geven aan onze adem, kan de adem een anker worden om in het hier en nu aanwezig te leren zijn. De adem kan ook een anker worden om gedachten, gewaarwordingen en gevoelens los te laten. De adem is daarom bij uitstek het instrument om te leren “zijn” in plaats van te “doen”.

Kosten
Deelname vindt plaats op basis van dana (=vrijgevigheid / donatie). Evenals in Oosterse landen worden geen kosten in rekening gebracht voor meditatie-instructies en de begeleiding van de meditatie; in feite omdat dit als iets onbetaalbaars wordt geacht. Daarom wordt het aan de vrijgevigheid van de deelnemers overgelaten wat aan het einde van de meditatieavond aan dana gegeven wordt. Zo heeft ook iedereen de mogelijkheid naar draagkracht te geven. (indicatie 10 a 15 euro)