Status message

This event has expired.

Art of Living Seminar

Οι ασκήσεις αναπνοών είναι ένα υπέροχο εργαλείο για την διαχείριση του άγχους και των αρνητικών συναισθημάτων. Δρα ως καταλύτης, χαρίζοντας μας αναζωογόνηση, ψυχική και σωματική.

Where

Archanes1316578
Spirou Marinatou 8, Heraklion, Crete Ano Archanes, GR 70100

Type of Event

  • Course

Yoga Styles

Levels

When

Jan 29 to
Jan 31
2016
19:30 pmto22:30 pm

Price

120 €

85€ για μαθητές ή άνεργους.
Να σημειωθεί ότι τα χρήματα του σεμιναρίου πηγαίνουν στα πολλά φιλανθρωπικά προγράμματα του οργανισμού καθώς και για την πραγματοποίηση των σεμιναρίων.

Full Description

The Art of Living Seminar

Μια αξέχαστη εμπειρία.

Η ύπαρξη είναι ένα γεγονός – Το να ζεις είναι Τέχνη.

Όλοι θέλουν να έχουν μεγαλύτερη επιτυχία, καλύτερη υγεία και γαλήνη του νου. Αυτό που μας εμποδίζει να πετύχουμε αυτές τις ποιότητες στη ζωή μας, είναι το άγχος.

Ο βαθμός που το άγχος επηρεάζει τις ζωές μας, είναι υποτιμημένος. Συχνά, ο νους προσκολλάται στο θυμό, στην ενοχή και στην μετάνοια για το παρελθόν ή στην αγωνία για το μέλλον. Αυτή η ταλάντευση του νου είναι καθοριστικός παράγοντας έντασης και άγχους, τόσο για μας τους ίδιους, όσο και για τους ανθρώπους γύρω μας.

Η ικανότητα να χειριζόμαστε τα αρνητικά συναισθήματα είναι τέχνη:
Η Τέχνη της Ζωής.

‘'Είναι δικαίωμα για κάθε άνθρωπο να ζει σε ένα σώμα ελεύθερο από ασθένεια και σε ένα νου ελεύθερο από άγχος. Και όμως, ούτε στο σχολείο ούτε στο σπίτι, έχουμε μάθει πώς να χειριζόμαστε τα αρνητικά συναισθήματα'’.

Sri Sri Ravi Shankar

Το σεμινάριο του Art of Living, προσφέρεται παγκοσμίως και είναι ένα πρακτικό πρόγραμμα εμπειρίας και γνώσης, σχεδιασμένο να αναπτύξει πλήρως το δυναμικό της ζωής σας. Το απολαμβάνουν άνθρωποι όλων των προελεύσεων και πεποιθήσεων. Είναι βασισμένο στην αρχαία Βεδική Γνώση της Ζωής, η οποία προσαρμόστηκε στις σύγχρονες ανάγκες, από τον Sri Sri Ravi Shankar.

Tο σεμινάριο δίνει πρακτική εμπειρία σε όλα τα επίπεδα ύπαρξης: Σώμα, Αναπνοή, Νους, Διάνοια, Μνήμη, Εγώ και Εαυτό.

Sudarshan Kriya

Η Sudarshan Kriya, όπως τη διδάσκει το Art of Living, είναι μια από τις πιο ωφέλιμες αναπνευστικές τεχνικές και προέρχεται από τη Γιόγκικη Επιστήμη της Αναπνοής. Χρησιμοποιεί συγκεκριμένους ρυθμούς αναπνοής, για να αποβάλλει άγχος, για να υποστηρίξει διάφορα όργανα και συστήματα στο σώμα, για να μετασχηματίσει ανεξέλεγκτα συναισθήματα και να επαναφέρει γαλήνη στο νου.

Σύμφωνα με τη Γιόγκικη Επιστήμη της Αναπνοής, ακαθαρσίες που συσσωρεύονται στα κύτταρα, προκαλούν νωθρότητα και προξενούν αρρώστιες. Η τεχνική Sudarshan Kriya παρέχει οξυγόνο και ενέργεια σε όλα τα κύτταρα και ξεπλένει γρήγορα τις ακαθαρσίες. Με ένα φυσιολογικό τρόπο, αναζωογονούνται τα κύτταρα και ο άνθρωπος νιώθει συναισθηματική ισορροπία και ικανοποίηση.

Η επιστήμη της αναπνοής.
Ένα ισχυρό μέσο για μια επιτυχημένη ζωή.

Οι πνεύμονες είναι ένα από τα πιο σημαντικά όργανα για την απομάκρυνση ακαθαρσιών στο σώμα. Μέσω της εκπνοής, δεν αποβάλλεται μόνο το CO2, που είναι η πιο άφθονη ακαθαρσία στο σώμα, αλλά και πολλές άλλες τοξίνες (γύρω στις 250)!

Κι όμως, η πλειοψηφία των ανθρώπων χρησιμοποιεί μόνο το 30% της χωρητικότητας των πνευμόνων τους. Οι αναπνευστικές ασκήσεις του Art of Living, συμπεριλαμβάνοντας και τη Sudarshan Kriya, επιτρέπουν βέλτιστη χρήση των πνευμόνων και απομακρύνουν αποτελεσματικά τις τοξίνες από το σώμα.

Ανεξάρτητες έρευνες έχουν δείξει, ότι η Sudarshan Kriya και οι συνοδευτικές ασκήσεις:
Χαμηλώνουν τα επίπεδα του άγχους (μειώνουν κορτιζόλη, την ορμόνη του άγχους).
Ωφελούν το ανοσοποιητικό σύστημα.
Μειώνουν τη χοληστερίνη.
Αποβάλλουν το άγχος και την κατάθλιψη (ήπια, μέτρια και βαριά).
Ενισχύουν τη λειτουργία του εγκέφαλου (αυξάνοντας τη συγκέντρωση του νου και την επαναφορά στην ηρεμία, μετά από τη διέγερση υπερέντασης.)
Ενισχύουν την υγεία, την ευεξία και την ψυχική γαλήνη.

Η Τέχνη της Αναπνοής
Πρακτική γνώση, πώς να χειρίζεσαι καθημερινές προκλήσεις της ζωής. Καθοδηγούμενες διαδικασίες αλληλεπίδρασης. Γιόγκα, διατάσεις και χαλαρωτικές ασκήσεις. Διαλογισμός και ισχυρές τεχνικές αναπνοής. Sudarshan Kriya, μια μοναδική τεχνική αναπνοής.

Το σεμινάριο του Art of Living Σεμινάριο γίνεται σε 3 συνεχόμενες συνεδριάσεις. Στο τέλος του σεμιναρίου, θα ξέρετε αποτελεσματικές τεχνικές για να κάνετε την πρακτική στο σπίτι σας.

Εμπειρίες:
‘Το Art of Living μείωσε το καθημερινό άγχος στη δουλειά και με ξανάβαλε πίσω στο ρυθμό της ζωής. Άρχισα να εκτιμώ τη ζωή, να είμαι χαρούμενος και να ζω την κάθε μέρα με ενθουσιασμό’.
Pietro de Giosa, Γιατρός, Ιταλία

‘Σαν μηχανικός πρέπει να είμαι και αναλυτικός, και δημιουργικός. Η πνευματική διαύγεια και η αντοχή είναι εξίσου απαραίτητες. Το σεμινάριο μου έδωσε τα εργαλεία να αναπτύξω αυτές τις ικανότητες. Επιπλέον δημιουργεί μια καλύτερη αίσθηση υγείας και ευεξίας’.
William Hayden, Aναλυτής Συστημάτων, ΗΠΑ

‘Πήρα μια ιδέα ποια πραγματικά είμαι, πόσο όμορφη και γαλήνια είμαι. Ανακάλυψα, οτι καθετί που έψαχνα, το είχα ήδη μαζί μου: κουράγιο, καθαρότητα, ευτυχία και γαλήνη’.
Eda Carmikli, Οικονομολόγος, Τουρκία

Το ίδρυμα The Art of Living δημιουργήθηκε το 1982 από τον Sri Sri Ravi Shankar, και είναι ένας από τους μεγαλύτερους ανθρωπιστικούς οργανισμούς παγκοσμίως, με πρωτοβουλίες μεγάλου αριθμού κοινωνικών έργων, σε πάνω από 150 χώρες. Το Ίδρυμα είναι ένας διεθνής, φιλανθρωπικός και μορφωτικός, μη κρατικός οργανισμός (NGO), με ειδικό συμβουλευτικό ρόλο στο Οικονομικό & Κοινωνικό Συμβούλιο των Ηνωμένων Εθνών (ECOSOC).
Ο Sri Sri Ravi Shankar, είναι ένας διεθνώς σεβαστός ειρηνοποιός και έχει εμπνεύσει πολλούς μορφωτικούς και φιλανθρωπικούς οργανισμούς και ανθρωπιστικά έργα παγκοσμίως. Ένα τέτοιο έργο είναι το Πρόγραμμα 5Η, το οποίο έχει υιοθετήσει περισσότερα από 25.000 χωριά στην Ινδία και έφτιαξε πάνω από 100 σχολεία, για αναξιοπαθούντες. Κάθε χρόνο, ο Sri Sri Ravi Shankar απευθύνεται σε ανθρώπους, σε περισσότερες από 40 χώρες, σε συνέδρια, όπως είναι για την Παγκόσμια Ειρήνη στη Ν. Υόρκη, στο Παγκόσμιο Οικονομικό Forum στο Νταβός και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο.

Πληροφορίες επικοινωνίας:
Κωνσταντίνος Τουρνάς, 690 86 82 286,