Status message

This event has expired.

Do In 'Je Element' thema Vuur

In deze workshop wordt het Element Vuur uitgelicht met de meridianen van het Hart, Dunne darm, Hartbeschermer en Drievoudige verwarmer.

Where

Pasteurweg 53, Roelofarendsveen Zuid Holland, NL 2371 DW
Location Map

Type of Event

  • Workshop

Yoga Styles

Levels

When

Jun 13
2015
09:30 amto11:45 am

Graag van te voren aanmelden

Price

20 €

Full Description

Do-In Yoga is een bewegingsvorm afkomstig uit Japan met de wortels in het Boeddhisme. De bewegingsvorm werd toen ook gebruikt als voorbereiding op Martiale sporten en als manier om jezelf en anderen te helen via Shiatsu. De nadruk ligt op het stroming van Ki (Levens-energie) in de meridianen. De aandacht ligt in de Hara (buik, het midden).
Do-In Yoga is een bewegingsvorm waarbij je het zelfhelend vermogen stimuleert. Je leert je wezen op een diepere manier kennen: je leert te luisteren naar de Wijsheid van je lichaam die feilloos je emoties weerspiegelt.
Do-In Yoga is een eenvoudige maar effectieve bewegingsvorm waarbij meditatie, strekkingen, energie-oefeningen, technieken voor zelfmassage, en innerlijke kracht-oefeningen vanuit de Hara centraal staan. Dit maakt Do-In Yoga een afwisselende vorm van beweging die voor ieder niveau geschikt is.

Deze afwisseling wordt mogelijk gemaakt door de Vijf Elementen-Theorie en de principes van Yin en Yang die in ieder wezen vertegenwoordigd zijn. Deze wordt weerspiegeld in de natuur via de seizoenen, de transformaties die je als mens doormaakt van geboorte tot sterven. Deze Elementen vind je terug in de meridianen, in de organen en in alle aspecten van je lichaam en geest, elke relatie, ieder proces. Do-In Yoga helpt je om fysiek, geestelijk en spiritueel te groeien op een manier die je dicht bij de natuur staat.

In deze workshop behandelen we het Element Vuur.

Dit element hoort bij het Seizoen Zomer en de meridianen van Hart, Hartbeschermer, de Drievoudige verwarmer en de Dunne Darm. Op beeldende wijze wordt de samenhang van de meridianen en het element uitgelegd. En we gaan vooral veel doen, voelen en ervaren. Na de workshop weet je meer over de werking van deze meridianen en heb je ervaren hoe deze in jouw lichaam worden weerspiegeld. De workshop is ook geschikt als je kennis wilt maken met Do-In en geen ervaring hebt met Yoga.

De workshop zal afwisselend bestaan uit:
Uitleg van de meridianen
Warming up
Meditatie
Innerlijke kracht-oefeningen
Meridiaanstrekkingen
Technieken voor zelfmassage van drukpunten
Ademhalings-oefeningen en ontspanning.