Status message

This event has expired.

Hormoon Yoga Therapie

Deze 2-daagse workshop is een dynamische vorm van yoga, die snel tot resultaten leidt. Dit is heel bemoedigend en motiverend omdat de therapie zorgt voor een stijging in de hormoonspiegel en verbetering van symptomen die samen gaan met hormonale onbalans.

Where

Delftstede, Phoenixstraat 66, ruimte 202, Delft NL 2611 AM

Type of Event

  • Workshop

Yoga Styles

Levels

When

Apr 23
2016
12:30 pmto17:30 pm

Dit is een 2 daagse workshop. De volgende datum is zaterdag 30 april

Price

120 €

De prijs is incl. handout en instructies voor thuis

Full Description

De hormonale yogatherapie is een dynamische vorm van yoga, die snel tot resultaten leidt. Dit is heel bemoedigend en motiverend omdat de therapie zorgt voor een stijging in de hormoonspiegel en verbetering van symptomen die samen gaan met hormonale onbalans: opvliegers, hartkloppingen, minder energie, nachtelijk zweten, depressiviteit, vergeetachtigheid, migraines, vaginale droogte of jeuk, incontinentie, minder zin in seks, wisselende stemmingen, nervositeit, slechte kwaliteit van haar en nagels, droge huid, gewrichtenpijn, osteoporose, gewichtstoename, PMS, cysten op de eierstokken, onregelmatige menstruatie, menstruatie krampen, onvruchtbaarheid, vervroegde menopauze.
Het is een natuurlijke methode voor alle vrouwen - ook zonder yoga ervaring.

De doelgroep zijn met name vrouwen vanaf 35 jaar – vrouwen bij wie de hormoonproduktie afneemt: pre menopauze, menopauze en postmenopauze. En natuurlijk iedereen die last van verstoorde hormoonspiegel heeft.
De resultaten van hormoonyoga therapie zijn met wetenschappelijk onderzoek ondersteund. Het is vastgesteld dat met regelmatig beoefenen van hormoon yoga de hoeveelheid vrouwelijke hormonen stijgt en daarom is dit type yoga niet voor iedereen geschikt: zwangere vrouwen en vrouwen met de volgende gezondheidsproblemen: alle hormoonverwante soorten kanker (borst, baarmoederhals, baarmoeder) ook na mastectomie, ernstige endometriose (alleen mogelijk na overleg met arts), ernstige osteoporose, grote myomen (alleen mogelijk na raadplegen van de arts), na hartoperatie en niet gediagnosteceerde buikpijn.

DE WORKSHOP
Tijdens de workshop zullen wij de kennis van de hormoon yoga therapie-oefeningen langzaam opbouwen zodat na afloop iedereen deze thuis kan beoefenen: niet alleen asanas en ademhalingstechnieken, maar ook visualisaties en anti stress oefeningen. Wij zullen het hebben over chakras en de belangrijkste klieren voor de aanmaak van vrouwelijke hormonen.
De workshop wordt in het Nederlands en het Engels gegeven. Wij gaan in kleine groepjes van maximaal acht vrouwen aan de slag. Zo wordt de aandacht goed verdeeld.
Draag comfortabele kleding! Het beste is om op blote voeten te oefenen en niet op een te volle maag!!! (het liefst 2 tot 3 uur na het eten). Elke middag maken wij een korte pauze voor een kopje thee met iets kleins en gezonds.

DE DOCENTE
Karla Kuhn is opgeleid tot een klassieke Hatha Yoga lerares in de Sivananda traditie bij Arhanta Yoga. Zij is een hormoonyoga therapeut gecertificeerd door Dinah Rodrigues.