Status message

This event has expired.

Hormoon Yoga Therapie

Deze 3-daagse workshop is een dynamische vorm van yoga, die snel tot resultaten leidt. Dit is heel bemoedigend en motiverend omdat de therapie zorgt voor een stijging in de hormoonspiegel en verbetering van symptomen die samen gaan met hormonale onbalans.

Where

Delftstede, Phoenixstraat 66, ruimte 202, Delft NL 2611 AM
Location Map

Type of Event

  • Workshop

Yoga Styles

When

Jun 18
2016
12:30 pmto16:00 pm

Vervolg data zijn: zaterdag 25 juni en 2 juli

Price

120 €

incl. thee etc. en handsout met instructies voor thuis

Full Description

De hormonale yogatherapie is een dynamische vorm van yoga, die snel tot resultaten leidt. Dit is heel bemoedigend en motiverend omdat de therapie zorgt voor een stijging in de hormoonspiegel en verbetering van symptomen die samen gaan met hormonale onbalans: opvliegers, hartkloppingen, minder energie, nachtelijk zweten, depressiviteit, vergeetachtigheid, migraines, vaginale droogte of jeuk, incontinentie, minder zin in seks, wisselende stemmingen, nervositeit, slechte kwaliteit van haar en nagels, droge huid, gewrichtenpijn, osteoporose, gewichtstoename, PMS, cysten op de eierstokken, onregelmatige menstruatie, menstruatie krampen, onvruchtbaarheid, vervroegde menopauze.
Het is een natuurlijke methode voor alle vrouwen - ook zonder yoga ervaring.

De doelgroep zijn met name vrouwen vanaf 35 jaar – vrouwen bij wie de hormoonproduktie afneemt: pre menopauze, menopauze en postmenopauze. En natuurlijk iedereen die last van verstoorde hormoonspiegel heeft.
De resultaten van hormoonyoga therapie zijn met wetenschappelijk onderzoek ondersteund. Het is vastgesteld dat met regelmatig beoefenen van hormoon yoga de hoeveelheid vrouwelijke hormonen stijgt en daarom is dit type yoga niet voor iedereen geschikt: zwangere vrouwen en vrouwen met de volgende gezondheidsproblemen: alle hormoonverwante soorten kanker (borst, baarmoederhals, baarmoeder) ook na mastectomie, ernstige endometriose (alleen mogelijk na overleg met arts), ernstige osteoporose, grote myomen (alleen mogelijk na raadplegen van de arts), na hartoperatie en niet gediagnosteceerde buikpijn.

DE WORKSHOP
Tijdens de workshop zullen wij de kennis van de hormoon yoga therapie-oefeningen langzaam opbouwen zodat na afloop iedereen deze thuis kan beoefenen: niet alleen asanas en ademhalingstechnieken, maar ook visualisaties en anti stress oefeningen. Wij zullen het hebben over chakras en de belangrijkste klieren voor de aanmaak van vrouwelijke hormonen.
De workshop wordt in het Nederlands en het Engels gegeven. Wij gaan in kleine groepjes van maximaal acht vrouwen aan de slag. Zo wordt de aandacht goed verdeeld.
Draag comfortabele kleding! Het beste is om op blote voeten te oefenen en niet op een te volle maag!!! (het liefst 2 tot 3 uur na het eten). Elke middag maken wij een korte pauze voor een kopje thee met iets kleins en gezonds.

DE DOCENTE
Karla Kuhn is opgeleid tot een klassieke Hatha Yoga lerares in de Sivananda traditie bij Arhanta Yoga. Zij is een hormoonyoga therapeut gecertificeerd door Dinah Rodrigues.

OVER DE GRONDLEGSTER VAN HORMOON YOGA
De hormoon yoga therapie werd ontwikkeld door Dinah Rodrigues. Uitgaande van haar kennis van hatha yoga, kundalini yoga en Tibetaanse energy yogatechnieken heeft mevrouw Rodrigues een unieke yoga oefenserie samengesteld om de klieren te activeren. Op die manier worden hormonen in het menselijk lichaam aangemaakt voor een verbeterde balans.
Zij is het levende bewijs dat haar hormoon yoga therapie werkt. Dit jaar in mei wordt mevrouw Rodrigues 89 jaar. Nog steeds reist deze vitale en inspirerende vrouw de hele wereld over om yoga lessen te geven.