Status message

This event has expired.

Mandala Yoga Plesni vikend

Na radionici, likovna umetnica Marija Zdravić, upoznaće nas sa tehnikama crtanja i oslikavanja mandala i yantri (svetih geometrijskih oblika). Pripremili smo materijal za slikanje i svoju mandalu ponećete kući.
Kako bismo se otvorili za kreativan rad i kanalisanje, yoga instruktorka Marija Pete vodiće nas kroz asane i intuitivni ples.

Where

Kosovska 49/1, Beograd Serbia, RS 11000

Type of Event

  • Workshop

Yoga Styles

Levels

When

Apr 30
2016
09:00 amto16:00 pm

Prvi deo programa počinje u 09h. Pauza za ručak je od 12-13h.

Price

$25

Cena radionice iznosi 2000din do 20. aprila, nakon toga 2400din.
Depozit od 1000din se uplaćuje u Intesa Banci, primalac Marija Pete, broj tekućeg računa 5600100372172

Full Description

Mandala je sinonim za sveti prostor. Na sanskrtu ova reč znači krug, a s obzirom na značenje svetog prostora, prevodi se i kao magični krug. U budističkoj tradiciji mandale su većinom naslikane ili nacrtane strukture koje služe kao pomoćno sredstvo za meditaciju i koncentraciju, dok se u arhitekturi koriste kao plan za izgradnju hramova.
Krug kao simbol vezan je za vreme i prostor – pojmove koji nose fizičko i metafizičko značenje.
Karakteristična geometrijska­ pravilnost mandale označava i određe­nu dinamiku, pokret i transformaciju koja se odvija u prostoru i vremenu širenjem božanskog uticaja iz središta.
Tako dinamika mandale ima dva smera: od središta prema periferiji mandale, što simbolizuje stvaranje, razvoj i multiplikaciju života, dok obrnut smer, od periferije prema središtu simbolizuje uspon i povratak prema početnom jedinstvu s božanskim.