Status message

This event has expired.

Meditatie - ontspanning en focus

Leer eenvoudige maar diepgaande stappen om los te leren laten, te focussen en te mediteren. In deze workshop gaan we aan de slag met voorbereidende lichaams- en ademoefeningen, beleven een zalige Yoga Nidra en verdiepen ons in verschillende meditatietechnieken zoals Antar Mouna (Vipassana) en Trataka.

Where

Sint Jacobsstraat 8, Vlissingen NL 4381EL

Type of Event

  • Workshop

Yoga Styles

Levels

When

Dec 12
2015
09:00 amto16:00 pm

Price

65 €

Inclusief thee en een lekkere soep tijdens de lunchpauze.

Full Description

In deze meditatieworkshop leer je diep naar binnen te gaan en naar jezelf te kijken. Met voorbereidende oefeningen voor het lichaam en de geest zoals Yoga Nidra gaan wij met visualisaties en concentratie oefenen om uiteindelijk verschillende meditatietechnieken te leren kennen. Het hoofdstuk zal Trataka zijn - de tantrische mediatie op de vlam van een kars.

Leer passende bij de donkere dagen een manier kennen om naar binnen te gaan, dichter bij jezelf te komen en nog meer rust te vinden. Je vindt antwoord op: omgaan met stress en onrust in je leven, beter leren concentreren en eigen doelstellingen volgen.

Wij zullen via lichaams- en ademoefeningen overgaan naar oefeningen om de zintuigen terug te trekken (pratyahara), langzamerhand concentratieoefeningen (dharana) oefenen om tot meditatie te komen (dhyana).

Inhoud van de dag zullen vooral drie technieken zijn: Yoga Nidra, Antar Mouna (oftewel Vipasana) en Trataka (meditatie op de flam van een kars, Hatha en Raja Yoga techniek).