Status message

This event has expired.

Pranayama & Yoga Nidra

Yoga Nidra is een vorm van diepe meditatie en ontspanning waarbij je liggend een stem volgt die je door een gestructureerde meditatie heen praat.

Where

Yoganesh Yoga & Yogatherapie
Average: 4.7 of 5 stars

11 Reviews

Park Oog in Al 1, Utrecht NL 3533 HE

Type of Event

  • Workshop

Yoga Styles

Levels

When

Sep 20
2019
19:30 pmto21:00 pm

Yoga Nidra is een vorm van diepe meditatie en ontspanning waarbij je liggend een stem volgt die je door een gestructureerde meditatie heen praat.

Price

25 €

Full Description

Ons zenuwstelsel raakt overprikkeld door een voortdurende informatiestroom via telefoon, tablet, tv, krant, email, radio. Je vindt het heel normaal om altijd bereikbaar "aan" te zijn en neemt weinig of geen tijd om echt even 'uit te loggen' en tot rust te komen. We leven continu in een 'overdrive'.

Tijdens Yoga NIdra - de slaap van de yogi's - kom je in een staat van bewustzijn die tussen slapen en waken in zit. De enige zintuigen die actief blijven zijn het voelen en het luisteren. Een soort 'twilight zone' die fysieke, mentale en emotionele stress verlicht. Door de diepe ontspanning ontstaan theta en delta hersengolven en bereik je een staat waarin ervaringen en fragmenten van herinneringen worden verwerkt, spierspanning en stress in het lichaam afneemt en bloeddruk en hartslag dalen.
Dit heeft een zeer helende werking op lichaam en geest; je lijf en je hoofd komen volledig tot rust.
Een Yoga Nidra is gelijk aan ongeveer 3 uur goede slaap.

We bereiden ons voor op een lange yoga nidra van zo'n 40 minuten met pranayama (ademtechnieken) en yin/restorative yoga