Status message

This event has expired.

Susumna yoga-vakanties

De yogavakanties van Susumna kenmerken zich door het persoonlijke en kleinschalige karakter. Met een lach, op een ontspannen manier yoga beleven staat deze week centraal.

Where

pieter Zeemanstraat 1a, Nijmegen NL 6533 NZ

Type of Event

  • Retreat

Yoga Styles

When

Aug 22 to
Aug 29
2015
17:00 pmto10:00 am

Price

695 €

Inclusief verblijf, alle yogalessen, vegetarische maaltijden en eventueel transfer van vliegveld of treinstation Brive.

Full Description

Tegen de rotswand van Gluges, bij het mooie stadje Martel ligt het landgoedje Laroche -Martel. In de maanden mei, juni en augustus organiseer ik hier yoga-vakantieweken.

Het sfeervolle domein biedt plaats aan zo’n 12 tot 14 personen. Er is een huis welke onderdak biedt aan 10 personen en een gite voor 2 of 4 (vriendengroep) personen.

De locatie is zeer geschikt om helemaal tot rust te komen. Geef je over aan de yogalessen; bij mooi weer in het park van het terrein, bij wat minder weer in de oude droogschuur, welke voor dit doel is omgebouwd tot een sfeervolle yogaruimte.

’s Morgens beginnen we de dag om 8:00 uur met een yogales van 2 uur. Naast de dynamische asana’s (houdingen) komen ook pranayama (ademhalingsoefeningen), milde kriya’s (reinigingsoefeningen) en meditatie aan bod. Elke dag staat een ander deel van het lichaam centraal, zodat we aan het eind van de week het hele lichaam doorlopen hebben.

Na de les is er een uitgebreid ontbijt. Wil je na de maaltijd op pad gaan, dan kun je een broodje smeren voor onderweg. Blijf je op het terrein dan staat er ’s middags voor de liefhebbers een vers soepje klaar in de keuken.

Aan het eind van de middag (17:00 uur) is er (behalve op woensdag) een yogales van zo’n 1,5 uur. Dit kan een yin-yogales zijn met een meditatieve (klankschalen)meditatie of lange yoga nidra, of juist een andersoortige les.

Na het middagprogramma wordt het avondeten geserveerd. De avond kun je zelf invullen; misschien heb je zin in een avondwandeling, wil je een baantje trekken in het zwembad of je gewoon lekker terug trekken in je kamer met een boek. Wellicht blijven we lang natafelen en genieten we met een vuurtje van een lange warme zomeravond. Alles mag, niets hoeft.

Tussen de lessen door ben je vrij om te gaan en te staan waar je wilt. Je kunt je vermaken op het terrein in de tuin of bij het zwembad. Er is een yogaswing waarmee je aan de slag kan. Of je trekt erop uit en gaat de mooie omgeving verkennen.

Alle maaltijden en zijn vegetarisch en worden vers en met grote zorg bereid.