Status message

This event has expired.

Tasapainottavaa traditionaalista joogaa

Tervetuloa rentoutumaan traditionaalisen joogan parissa!

Puolitoistatuntinen, tasapainottava tri dosha -sarja sopii hyvin niin ensikertalaisille kuin mestarijoogeillekin. Tutustumiskerta on ilmainen!

Where

Hoitola Seize141182
Uudenmaankatu 39, Helsinki Uusimaa, FI 00180
Location Map

Type of Event

  • General Event

Yoga Styles

Levels

When

Mar 27
2014
11:00 amto11:00 am

Tunnit jatkuvat joka torstai kello kuudesta eteenpäin

Price

10 €

Viiden kerran sarjakortti 35€ ja kymmenen kerran sarjakortti 70€

Full Description

Mitä on traditionaalinen jooga?

Samalla kun jooga on lyönyt itsensä läpi koko maailmassa, kysymys siitä mistä joogassa oikein on kyse on jäänyt yhä epäselvemmäksi. Useimmat modernit joogamuodot muistuttavat erehdyttävästi aerobicin kaltaista kuntoilua, jumppaa tai lihastreeniä. Nämä joogamuodot ovat epäilemättä hyviä liikuntamuotoja, mutta mistä joogassa on todella kysymys?

Ka Shakti Jooga on vuosien etsinnän ja tutkimuksen tulos, ja vastaus tähän kysymykseen. Voimme ylpeänä esittää joogamenetelmän joka perustaa itsensä kokonaisvaltaiseen tieteeseen. Ka Shakti Jooga nojaa maailman vanhimpaan filosofiaan ja lääketieteeseen, joka ei näe ihmistä vain kasana luita ja lihaksia. Tarkoituksena ei ole suorittaa mitä ihmeellisimpiä akrobaattisia asentoja, vaan todella luoda kokonaisuus, joka tuottaa hyötyjä elämän kaikilla osa-alueilla. Vanhoihin traditioihin katsominen ei ole meille itse tarkoitus, vaan olennaista on valita menetelmä, joka toimii parhaiten.

Shaiva-Shakta -tradition jooga hoitaa ihmistä hienovaraisesti muun muassa asentojen (Asana) ja hengityksen (Pranayama) avulla. Tämä voi kuulostaa monimutkaiselta, mutta asia on itse asiassa päinvastoin! Tri dosha -asanasarja on vaivaton, ja se tehdään hyvin rauhallisesti. Ulkoisesti asanat näyttävät tutulta kenelle tahansa joogan harrastajalle. Sarjan tekeminen ei myöskään edellytä aikaisempaa joogakokemusta.

Terveen ja rauhallisen lähestymistavan ansiosta kehityksen vauhti voi yllättää, ja loukkaantumiset ovat tunneillamme äärimmäisen harvinaisia. Koulumme on elävä esimerkki siitä kuinka ymmärtämällä harjoituksensa voi saavuttaa paljon enemmäin kuin riuhtomisella ja repimisellä.

Menetelmämme lähde on Acarya Bhagavan Shri Shanmukha Ananta Natha, intialainen mestari neljänkymmenen vuoden opetuskokemuksella. Opettajamme ovat opiskelleet hänen kanssaan henkilökohtaisesti, ja saaneet tätä kautta harvinaislaatuisen tilaisuuden jakaa hänen tietoaan vedisestä tieteestä. Bhagavan on guru, opettaja, joka hallitsee joukon tantrisia traditioita ja opettaa ashramissaan etelä-Intiassa. Intiassa sana tantra tarkoittaa vedisen tieteen syvää hallintaa ja sen elämistä, eikä sitä yhdistetä suoraan seksuaalisuuteen, kuten länsimaissa on tapana.

Mitä mukaan joogatunnille?

Tuo mukanasi kevyet vaatteet sekä joogamatto. Mikäli sinulla ei ole vielä joogamattoa, voit lainata sellaisen tunnin ajaksi salilta.

On suositeltavaa välttää raskaita aterioita ennen joogaa. Tämäkään ei ole pakollista, mutta tulet itse huomaamaan eron - tyhjällä vatsalla, sekä mieli että keho ovat yhteistyöhaluisempia.

Anna myös itsellesi vapaus olla joogatunnin ajan rauhassa, ikään kuin lomalla, niin että arkielämän asiat jäävät hetkeksi sivuun.