Status message

This event has expired.

TRE workshop

TRE (Tensinon, Stres and Trauma Releasing Exercises) je tjelesna tehnika za otpuštanje napetisti, stresa i traume.
Cilj vježbi je priprema tijela i aktivacija autonomnog neurološkog mehanizma tijela čija je funkcija otpuštanje suvišne napetosti zaostale u tijelu od stresnih i/ili traumatičnih događaja.

Where

Barake Čakovec6731219
Aleksandra Schulteissa 19, Čakovec Čakovec, HR 40 000
Location Map

Type of Event

  • Workshop

Yoga Styles

Levels

When

Nov 5
2016
10:00 amto11:45 am

TRE (Tensinon, Stres and Trauma Releasing Exercises) by Darko Blagojević

Price

$10

Full Description

Drhtanje koje doživljavamo tijekom ili nakon stresnog događaja zove se „neurogeni tremor“ i to je prirodni refleksni mehanizam kojim tijelo otpušta napetost nastalu uslijed stresne situacije. No, ako zaustavimo proces drhtanja ili je organizam toliko pod stresom da si to ne dozvoljava, tenzija ostaje nakupljena u tijelu i ostavlja negativne posljedice na tijelo i um. Svi sisavci spontano koriste ovaj mehanizam u regulaciji napetosti svog živčanog sustava, osim životinja uzgojenih u zatočeništvu, te mi ljudi koji smo iz kulturoloških razloga naučili suspregnuti i zaustaviti ovaj prirodni refleksni mehanizam.
Prilikom izvođenja TRE tehnike, tijelo se u kontroliranim i sigurnim uvjetima dovodi u stanje neurogenih tremora koji otpuštaju mišićnu napetost, smiruju i reguliraju aktivaciju živčanog sustava, otpuštaju nakupljeni stres iz organizma, te vraćaju organizam u stanje homeostaze, tj. optimalne podraženosti živčanog sustava.

TRE je namijenjen svima koji na sebi osjećaju posljedice stresa, bilo da govorimo o svakodnevnom životnom stresu, bilo da govorimo o davno proživljenim fizičkim, emocionalnim ili psihičkim traumama, koje tijelo nije uspjelo uspješno proraditi.
Dobna i tjelesna ograničenja za ovu metodu ne postoje.

Na ovoj 90-minutnoj radionici ćemo:
- pobliže se upoznati s teoretskim dijelom TRE vježbi te prirodi stresa i traume, te kako se „spremaju“ u tijelo
- naučiti i isprobati vježbe koje potiču neurogeni tremor
- naučiti na siguran način raditi s ovim neurološkim mehanizmom, te kako si ga individualno prilagoditi svakoj osobi
- biti osposobljeni samostalno prakticirati TRE
- svaki sudionik radionice dobiti će putem e-maila materijale s kojima će se poslije moći koristiti pri prakticiranju ove tehnike

Radionicu vodi Darko Blagojević, magistar psihologije, učitelj joge i jedan od prvih licenciranih TRE providera u Hrvatskoj koji je završio edukaciju za rad s grupama i pojedincima pri organizaciji TRE LLC kod svjetski poznatog terapeuta tjelesno orijentirane psihoterapije Heinera Steckela, učenika osnivača tehnike TRE Davida Bercelija.

Više o TRE-u možete naći na stranici:

David Berceli: 3Oxg