Status message

This event has expired.

Workshop - BoxingYoga

BoxingYoga™ combineert bokstechniek met traditionele en innovatieve yoga poses in een 60 minuten durende les. Er wordt rekening gehouden met het ontwikkelen van vaardigheden, balans en spiergeheugen voor boksers. Waar in een bokstraining het van groot belang is om te training op vaardigheden, snelheid, uithoudingsvermogen en kracht, doet BoxingYoga

Where

Westersingel 2F, leeuwarden NL 8913CK

Type of Event

  • Workshop

Yoga Styles

Levels

When

Jan 23
2016
13:30 pmto15:00 pm

Price

25 €

Full Description

BoxingYoga™?
BoxingYoga™ is een op yoga gebaseerd trainingssysteem, dat zowel mentale als fysieke kracht en flexibiliteit bevordert, blessures voorkomt, prestaties verbetert en zorgt voor een goede gezondheid. BoxingYoga™ is ontstaan in een boks club in London. De eigenaar van deze club, Matt Garcia, merkte dat zijn boksers iets extra’s nodig hadden in hun trainingsregime om goed te kunnen (blijven) presteren en blessures te voorkomen / sneller genezen. Yoga leek hem daarbij de perfecte oplossing, maar vreesde dat hij zijn boksers niet aan de traditionele yogavormen zou krijgen. Hij zocht daarom hulp van zeer ervaren yoga docente Kajza Ekberg. Samen ontwikkelden ze BoxingYoga™ als trainingssysteem. Met hulp van fysiotherapeuten, yoga en boksprofessionals werd de methode getest en aangescherpt en zo is het gegroeid tot de hedendaagse trainingsformule.

Hoe zit een reguliere les er uit?
BoxingYoga™ combineert bokstechniek met traditionele en innovatieve yoga poses in een 60 minuten durende les. Er wordt rekening gehouden met het ontwikkelen van vaardigheden, balans en spiergeheugen voor boksers.
Als voorbeeld: in plaats van praying hands (handpalmen plat tegen elkaar aan) neem je je gedurende de les meestal een ‘guarded stance’ in, vuisten bij je kaak, ellebogen bij je ribbenkast, lichaamsgewicht in het midden. De klas loopt vier fases door: 1. warm-up, 2. kracht, 3. mobiliteit, 4. cool-down. Deze fases worden uitgevoerd in 12 rondes in een continue flow, onder begeleiding van de BoxingYoga™ coach en passende muziek. De intensiteit van de oefeningen is geheel aan de wensen en mogelijkheden van de deelnemer aan te passen.

Laagdrempelig
Bepaalde yoga tradities worden achterwege gelaten - zoals chants, esoterische overtuigingen en termen in het Sanskriet. De focus van de training ligt op het uitvoeren van gestroomlijnde bewegingen die bijdragen aan verbeterde sportprestaties. Waar in een bokstraining het van groot belang is om te training op vaardigheden, snelheid, uithoudingsvermogen en kracht, doet BoxingYoga™ dat ook met daarbij ‘flexibiliteit’ als onderscheidende en belangrijke toevoeging.

Kom je ook naar deze workshop? Zet jezelf dan op aanwezig op het Facebook evenement>

Kosten?
€ 25,- incl thee, water, healthy snacks.
Volg je normaal gesproken op zaterdagochtend je les en wil je deze workshop volgen? Dan mag je de waarde van 1 les inleveren, mail ons!
Aanmelden?
Mail ons op je naam, telefoonnummer, evt. blessures om je aan te melden, je krijgt zsm reactie.
In bezit van inlogcodes? Dan schrijf je hieronder in met de knop 'Inschrijven'.

------------------------
Let op:
Bij annulering binnen 14 dagen van te voren wordt 75% van het workshop bedrag terugbetaald.
Bij annulering op of binnen 7 dagen van te voren wordt 50% van het workshop bedrag terugbetaald.
Bij annulering binnen 24 uur van te voren wordt 25% van het workshop bedrag terugbetaald.