Status message

This event has expired.

Yantra yoga course and Soft Yoga with Harmonious Breathing

Η Yantra Yoga -‘Η Ένωση του Ήλιου και της Σελήνης’ είναι μία Θιβετιανή αδιάσπαστη μέθοδος από τον 8ο αιώνα έως τις μέρες μας.
Συνδυάζοντας ρυθμό ,κίνηση και αναπνοή - έχει τη δυνατότητα να ανατρέψει χρόνια προβλήματα υγείας δουλεύοντας απευθείας στους μύες, συνδέσμους, νεύρα, όργανα και ενεργειακά κανάλια!!

Where

Γρηγορίου Λαμπράκη 6, Athens GR

Type of Event

  • Course

Yoga Styles

Levels

When

Jan 25
2020
17:00 pmto20:30 pm

Σάββατο 25.01.2020

Yantra Yoga - ώρα 17.00-19.00

&

Soft Yoga with Harmonious Breathing - ώρα 19.30-20.30

Price

1 €

Full Description

YANTRA YOGA!!! 17.00-19.00

Απαραίτητη δήλωση συμμετοχής στο μέιλ : , ή στο 694.93.40.406
Eλάτε να δοκιμάσετε αυτή την εξαίσια Θιβετιανή θεραπευτική μέθοδο και να δείτε τη διαφορά από το πρώτο κιόλας μάθημα!!

Ποιοι μπορούν να ασκηθούν:
Με την Yantra yoga μπορούν να ασκηθούν άνθρωποι κάθε ηλικίας,σωματότυπου, ευέλικτοι ή μη ευέλικτοι,γυμνασμένοι ή μη και να έχουν σίγουρα αποτελέσματα!
Το σεμινάριο μπορούν να το παρακολουθήσουν και Δάσκαλοι άλλων συστημάτων!

Ωφέλη:
Η Γιάντρα γιόγκα έχει τη δυνατότητα να ανατρέψει χρόνια προβλήματα υγείας δουλεύοντας απευθείας στους μύες, συνδέσμους, νεύρα, όργανα και ενεργειακά κανάλια. Έτσι επιτυγχάνεται χαλάρωση του νου, η οποία επιφέρει άριστη υγεία, ζωντάνια, ευεξία και χαρά.

Λίγα λόγια για την ‘Yantra Yoga’ :
Η Γιάντρα γιόγκα είναι μια αρχαία παράδοση που διατηρείται από τον 8ο αιώνα, όταν ο Θιβετιανός μεταφραστής Βαιροτσάνα την κατέγραψε ως «Η Ένωση του Ήλιου και της Σελήνης» (Nyida Kajor).
Για αιώνες κρατείτο μυστική, ώσπου στα 1970 τη δίδαξε στη Δύση ο Θιβετιανός δάσκαλος Chogyal Namkai Norbu.

Σήμερα η Γιάντρα γιόγκα διδάσκεται σε όλες τις ηπείρους από επιλεγμένους μαθητές που ο ίδιος έχει εξετάσει και πιστοποιήσει προκειμένου αυτή η παράδοση να μείνει στην αρχική της ανόθευτη μορφή, και έτσι να ωφεληθούν πολλοί άνθρωποι από τα ευεργετήματά της.

Στην Ελλάδα υπάρχουν μόνο δύο πιστοποιημένες δασκάλες.

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της είναι οι 18 προκαταρτικές ασκήσεις (που χωρίζονται σε 3 γκρουπ: Tsigjong, Lungsang, Tsadul) που ζεσταίνουν το σώμα χαλαρώνοντας τις αρθρώσεις και τους μύες προετοιμάζοντας την κυρίως άσκηση των Yantra ασκήσεων.Μια άλλη σημαντική ιδιαιτερότητά της είναι ότι όλες οι ασκήσεις συνδυάζουν την κίνηση, με το ρυθμό και την αναπνοή.

SOFT YOGA WITH HARMONIOUS BREATHING- 19.30-20.30

Τί είναι το Harmonious Breathing-‘Breath as you are’ (Αρμονική Αναπνοή)
Είναι μία αποτελεσματική μέθοδος που Βοηθάει στο να ξανα-ανακαλύψουμε ένα μοτίβο ολοκληρωμένης αναπνοής και να το ενσωματώσουμε στην καθημερινή μας ζωή. Καθώς εμπλέκει όλα τα μέρη του σώματος στη διαδικασία αναπνοής,από την κοιλιακή,μεσοπλεύρια,διαφραγματική, θωρακική, εξασκεί ήπια τους μύες αυτούς καθαρίζοντας το λεμφικό σύστημα. Ο Fabio Andrico,κύριος δάσκαλος της Yantra γιόγκα και κοντινός μαθητής του μεγάλου Dzogchen δασκάλου Chogyal Namkhai Norbu, ανέπτυξε αυτή τη μέθοδο ώστε να μπορούν να ασκηθούν όλοι!

ΩΦΕΛΗ
Βελτίωση της ισορροπίας του οξυγόνου και του διοξειδίου του άνθρακα σε όλο το σώμα.
Καλύτερη κυκλοφορία του αίματος.
Βοηθάει στη μέιωση του PH εμποδίζοντας την οξύτητα στο σώμα.
(η ανισορροπία της οξύτητας επηρεάζει τις νευρομυικές λειτουργίες)
Σταθεροποιεί και ελέγχει την πίεση του αίματος. (οι βαθιές εισπνές και εκπνοές βοηθούν στην σταθεροποίηση της πίεσης του αίματος)
Να υπάρχει εγρήγορση, έλεγχος της αναπνοής και καλή χώνεψη.
Καλύτερο ύπνο και ήρεμο νου. Μείωση των εντάσεων στο σώμα.
Βοηθάει στο φιλτράρισμα του αίματος. Οι πνεύμονες φιλτράρουν μικρότερους θρόμβους αίματος και τους διαλύουν εμποδίζοντας την είσοδο τους στις σημαντικές αρτηρίες.
Ανταλλαγή αερίων. Εισπνέοντας και εκπνέοντας αφαιρούμε τη διοξίνη του άνθρακα από το αίμα εφοδιάζοντας το με οξυγόνο. Το οξυγόνο πάει στα κύτταρα του σώματος και απελευθερώνει ενέργεια.

Σύντομο Βιογραφικό :
Η Τάμι Ρόρη σπούδασε Πολιτικές επιστήμες στη Νομική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και θέατρο. Παράλληλα με τη γιόγκα ασχολήθηκε με το κουκλοθέατρο και την εμψύχωση παιδιών.
Εζησε 10 χρόνια στην Γαλλία όπου ασχολήθηκε με την εκμάθηση θιβετιανής γιόγκα.Από το 1992 παρακολούθησε σεμινάρια εκπαίδευσης για Δασκάλους στην Ιταλία, Γαλλία,Τενερίφη,Ρουμανία και Ελλάδα όπου πέρασε όλες τις εξετάσεις και πιστοποιήθηκε από τον ίδιο τον Chogyal Namkai Norbu ως instructor .
Εχει πιστοποιηθεί πάνω στο Harmonious Breathing ,μία μέθοδο που δουλεύει με αναπνευστικές τεχνικές και απαλές ασκήσεις γιόγκα για όλες τις ηλικίες.Επίσης είναι πιστοποιημένη δασκάλα γιόγκα για παιδιά .Διδάσκει γιόγκα σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό,όπως Γερμανία,Γαλλία και Κύπρο.Συνεχίζει να μελετάει και ειδικεύεται πάνω στη Yoga Therapy