Status message

This event has expired.

Yin Yoga

Στην Yin Yoga δουλεύουμε με την βαρύτητα και με την απουσία της μυϊκής προσπάθειας επιδρώντας ήπια και μαλακά στους ιστούς, στις αρθρώσεις και πιο στοχευμένα στον συνδετικό ιστό του σώματος και στην fascia, προσφέροντας την ευκαιρία στο σώμα και στον οργανισμό συνολικά, να ανακαλύψει την εγγενή τάση του για ευθυγράμμιση και αναδιάταξη.

Where

Lysiou 9 str, Galatsi, Athens, Galatsi GR 11146

Type of Event

  • Workshop

Yoga Styles

Levels

When

May 15
2016
18:00 pmto20:00 pm

Κυριακή 15/05/2016,18:00-20:00. Παρακαλείσθε να προσέλθετε 15΄ νωρίτερα. Η Sthira Sukha Yoga Shala θα είναι ανοιχτή και έτοιμη να σας δεχθεί από τις 17:30.
Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων.
Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Price

10 €

Κόστος συμμετοχής: 10€ (δεν περιλαμβάνεται ο ΦΠΑ 23%)
Για την εξασφάλισή της θέσης είναι απαραίτητη η εξόφληση του κόστους συμμετοχής μέχρι και την Τετάρτη 11/05/2016

Full Description

Yin Yoga: Μία διαλογιστική πρακτική αφιερωμένη στην απουσία προσπάθειας, στις παύσεις, στην εσωτερική σιωπή & στην ποιότητα της προσοχής.

Στην Yin Yoga η εξάσκηση πραγματοποιείται με αργό ρυθμό. Όλες οι ασκήσεις-θέσεις εξασκούνται στο έδαφος, είναι παθητικές και διατηρούνται για 3΄- 5΄ η κάθε μία. Δουλεύουμε με την βαρύτητα και με την απουσία της μυϊκής προσπάθειας επιδρώντας ήπια και μαλακά στους ιστούς, στις αρθρώσεις και πιο στοχευμένα στον συνδετικό ιστό του σώματος και στην fascia, προσφέροντας την ευκαιρία στο σώμα και στον οργανισμό συνολικά, να ανακαλύψει την εγγενή τάση του για ευθυγράμμιση και αναδιάταξη.

Η πρακτική της Υin Yoga έχει άμεση επίδραση στα πιο yin («θηλυκά») μέρη του σώματος. Πρόκειται για δομές τις τα οποίες συναντούμε πιο εσωτερικά στο σώμα και δεν διακρίνονται για την έντονη δραστηριότητα τους αλλά είναι πιο παθητικές, δεκτικές και επηρεάζονται από τις συνήθειές μας σε βάθος χρόνου με έναν σταθερό τρόπο. Συγκεκριμένα, επιδρά στα οστά, στο συνδετικό ιστό και στην fascia.

Οι μύες, αποτελούν τα πιο yang («αρσενικά») μέρη του σώματος και έχουν τάση για έντονη δραστηριότητα, επαναληπτική κίνηση, άμεση ενεργοποίηση. Επειδή όμως το yin δεν υφίσταται χωρίς το yang, η πρακτική της Yin Yoga επιδρά και στους yang ιστούς του σώματος - τους μύες – οι οποίοι έχουν την ευκαιρία να διαταθούν με ήπιο και ασφαλή τρόπο, να χαλαρώσουν και παράλληλα να ανανεωθούν.

Το συγκεκριμένο μάθημα ΔΕΝ έχει απαιτήσεις αντοχής, ευλυγισίας ή οποιασδήποτε εμπειρίας με την yoga. Οι αρχάριοι είναι ευπρόσδεκτοι! Με σεβασμό και κατανόηση για τα όρια και τις ιδιαιτερότητες του κάθε ασκούμενου, και οδηγό πάντα την προσωπική αίσθηση του κάθε μαθητή για το σώμα του, η Ελένη Λύκου πρόκειται να μας καθοδηγήσει στο μονοπάτι της Yin Yoga.

Τι πρόκειται να αποκομίσετε από ένα μάθημα Yin Yoga:

Χαλάρωση και ευεξία
Αποβολή μυϊκών, συναισθηματικών και ψυχικών εντάσεων
Αύξηση ευλυγισίας και ευκινησίας
Εξισορρόπηση των yin (θηλυκών)και yang (αρσενικών) πτυχών του εαυτού μας
Αύξηση της ροής της ζωτικής ενέργειας (Qi ή prana) στον οργανισμό
Υγεία και αναζωογόνηση του συνδετικού ιστού και της fascia
Επίγνωση μέσα από την διαλογιστική προσέγγιση της εξάσκησης
Προετοιμασία για εξάσκηση στον διαλογισμό

*{*}*{*}*{*}*{*}*{*}*{*}*{*}*{*}*{*}*{*}*{*}*{*}*
Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων.
Απαραίτητη η κράτηση θέσης.
Επικοινωνία: 6972556416
Κόστος συμμετοχής: 10€ (δεν περιλαμβάνεται ο ΦΠΑ 23%)
Για την εξασφάλισή της θέσης είναι απαραίτητη η εξόφληση του κόστους συμμετοχής μέχρι και την Τετάρτη 11/05/2016
*{*}*{*}*{*}*{*}*{*}*{*}*{*}*{*}*{*}*{*}*{*}*{*}*

Λίγα λόγια για την εισηγήτρια...

Η Ελένη Λύκου ξεκίνησε την εξάσκησή της στην Yoga στην ηλικία των 10 ετών στην Ουγγαρία, όπου γεννήθηκε. Μετά από χρόνια εξάσκησης και μελέτης στις τεχνικές της Yoga (asana, pranayama, διαλογισμός) και θέλοντας να μοιρασθεί και να επικοινωνήσει αυτή την γνώση και την εμπειρία της με τους συνανθρώπους της, αποφάσισε να παρακολουθήσει το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Δασκάλων Yoga στην Ακαδημία Yoga «Λωτός» με την Λίντα Καπετάνιου, ολοκληρώνοντας τον κύκλο των 500h το 2011.
To 2013 εκπαιδεύεται στην Yin Yoga από τον Biff Mithoefer καθώς, στην Vinyasa Flow, μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Embodying the flow» της Shiva Rea και στην Yoga για παιδιά με το FlowerYoga Kids της Χριστίνας Μάτση. Από το 2014 παρακολουθεί πρόγραμμα εκπαίδευσης στην Παραδοσιακή Κινέζικης Ιατρική & Βελονισμός.
Επίσης έχει εκπαιδευτεί στην Νέο-Κρανιοϊερή θεραπεία με τον Άρη Χατζηνάσιο και Natasha Lotze το 2005, και στο Thai Yoga Massage με το σύστημα του Asokananda, από το Sunshine Network το 2012.
Έχει παρακολουθήσει και συνεχίζει να παρακολουθεί πολλά και ποικίλα σεμινάρια με γνωστούς και καταξιωμένους δασκάλους από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Η Ελένη προσεγγίζει την Yoga με θεραπευτική και ολιστική διάθεση. Συνδυάζει την γνώση της πάνω στα διαφορετικά αντικείμενα με τα οποία έχει ασχοληθεί ενσωματώνοντάς τα με φυσικότητα στην διδασκαλία της.
Στα μαθήματά της συνυπάρχουν αρμονικά η ζωτική ενέργεια και το διαλογιστικό στοιχείο, η φυσικότητα και η ροή στην κίνηση και στην αναπνοή.
Η Ελένη βλέπει την Yoga σαν μια αδιάκοπη και συνάμα συναρπαστική πορεία προς την Ολοκλήρωση