Status message

This event has expired.

Yoga for men, Mannenyoga

Workshop Yoga voor mannnen. Mannenyoga workshop. De focus zal zijn hoe we niet alleen vanuit kracht, wat een typisch mannen ‘ding’ is, maar juist met behulp van ademhaling en ontspanning, dieper in een houding kunnen komen, terwijl de bewegingen en houdingen soepel en licht voelen.

Where

Samana yoga center
Average: 5.0 of 5 stars

2 Reviews

Droogbak 11, Amsterdam NL 1013 GG
Location Map

Type of Event

  • Workshop

Yoga Styles

Levels

When

Nov 12
2016
14:00 pmto16:30 pm

Price

35 €

Full Description

Yoga en mannen zijn op zich geen nieuwe combinatie: 2.200 jaar lang werd deze hindoeïstische leer uitsluitend door mannen beoefend. In het Westen is yoga de laatste decennia vooral door vrouwen omarmd. Maar het tij is aan het keren, dus mannen kom!
mannenyoga
De focus zal zijn hoe we niet alleen vanuit kracht, wat een typisch mannen ‘ding’ is, maar juist met behulp van ademhaling en ontspanning, dieper in een houding kunnen komen. Die we vervolgens ook langer kunnen ‘vasthouden’ door te gronden en los te laten. Door te werken vanuit je centrum en goed te gronden wordt je sterk en compact, terwijl de bewegingen en houdingen soepel en licht voelen.

Wat gaan we doen?
*We starten met kriya’s en vayu’s -reinigende oefeningen en pranayama- ademhalingsoefeningen om de focus naar binnen te brengen
*Als ons lichaam ontspannen is en de ‘mind’ verstilt, starten we met een heerlijke flow warming-up
*Gevolgd door asana’s met de focus op gronding en loslaten ter voorbereiding op de meer uitdagende achteroverbuigingen
*Aan het een een begeleide meditatie
*Naast de lichamelijke oefeningen ook aandacht voor yoga filosofie, want we zijn niet alleen een lichaam