Status message

This event has expired.

Yoga Weekend bij Mooirivier in Dalfsen

Een weekend met Yoga voor jezelf: actie en ontspanning, culinair genieten in de mooie omgeving van Mooirivier in Dalfsen aan de rivier de Vecht.

Where

Oude Oever 10, Dalfsen NL 7722VE

Type of Event

  • Retreat

Yoga Styles

Levels

When

Oct 11 to
Oct 13
2013
10:00 amto07:30 am

PROGRAMMA YOGA WEEKEND

Vrijdag 11 oktober 2013
Vanaf 15:00 is het mogelijk om je kamer in te gaan. Eerder komen bij Mooirivier is mogelijk bijvoorbeeld voor een lunch. *
17:30 YOGA (Vechtzaal)
19:00 DINER Officiële begin van het programma
Een mooi 3-gangen diner wat wordt uitgeserveerd in het restaurant van Mooirivier.
21:30 - 22:00 AVOND YOGA SESSIE (Vechtzaal)
Voor iedereen die daaraan wil deelnemen. De houdingen zullen rustig zijn en de spijsvertering bevorderen. Het is aan jou of je nog een drankje bij de haard nuttigt, of dat je lekker naar bed gaat na de avond yogasessie.

Zaterdag 12 oktober 2013
07:30 - 08:00 YOGA (Vechtzaal)
Oefeningen die het lichaam wakker maken. Rustige zonnegroeten & oefeningen vanuit de Kundalini Yoga. Eten van te voren is niet nodig, maar mocht je daar wel behoefte aan hebben, neem een banaan mee
08:00 - 11:00 ONTBIJT Je hebt de mogelijkheid om van 08:00 tot 11:00 te ontbijten. Wil je liever uitslapen en niet meedoen met de Yoga kies je eigen ontbijt moment.
11:00 - 12:00 DE BASIS VAN YOGA (Vechtzaal)
De basis van Hatha Yoga: de adem en adembeweging, stabiliteit van de rug, buik en bekkenbodem. Bewegen vanuit de kernkracht: HARA.
13:00 LUNCH Mocht je het leuk vinden om Zwolle of Ommen bezoeken dan heb je daar na de lunch ruimschoots de tijd voor. Ook is het mogelijk om een fiets te huren (receptie)en de omgeving te ontdekken. Voor de liefhebbers is de volgende sessie:
15:00 - 16:30 POWERYOGA & YINYOGA(Vechtzaal)
De kracht van Power Yoga gebundeld met het openende aspect van Yin Yoga. De les wordt afgesloten met stabiliserende oefeningen.
19:00 DINER
21:30 - 22:30 AVONDYOGASESSIE
Voor iedereen die daaraan wil deelnemen. De houdingen zullen rustig zijn en de spijsvertering bevorderen. Het is aan jou of je nog een drankje bij de haard nuttigt, of dat je lekker naar bed gaat na de avond yogasessie.

Zondag 13 oktober 2013
07:30 - 08:00 YOGA
Oefeningen die het lichaam wakker maken. Rustige zonnegroeten & oefeningen vanuit de Kundalini Yoga. Eten van te voren is niet nodig, maar mocht je daar wel behoefte aan hebben, neem een banaan mee Drink van te voren water of thee.

08:00 - 11:00 ONTBIJT
11:00 - 12:00 YOGA
Verschillende oefeningen die we dit weekend hebben gedaan, zullen terug komen in deze les.
12:30 -13:00
Koffers pakken en bij de receptie stallen of alvast in de auto leggen. (tenzij je je kamer tot 17:00 boekt).
13:00 LUNCH
Na de lunch is er de mogelijkheid, als je dat wilt wat langer te blijven om nog wat te drinken en na te praten in het lounge gedeelte binnen of buiten.

Voor vragen etc. tijdens het weekend kun je Marjet: 06-13340800 bellen of de receptie van Mooirivier.

Price

295 €

BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

2 x ontbijt
2 x lunch
2 x uitgeserveerd 3-gangen diner
2 x overnachting op basis van 2 personen op een 2-persoonskamer
onbeperkt koffie, thee, ijswater bij de counter van de Vechtzaal
7 Yoga sessies

NIET BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

meerprijs voor 1-persoonskamer (€25,00 per nacht)
upgrade naar een luxere kamer
gebruik van je kamer tot 17:00 12:00 op zondag (€15,00)
frisdrank en alcoholische dranken
maaltijden buiten het arrangement
toeristen belasting (0,85 )

Full Description

Mooirivier ligt aan de Overijsselse Vecht in het Vechtdal. Het is een prachtige omgeving om te zijn. Een wandeling langs de rivier richting Vilsteren is een mooie ervaring. Uit heel het land komen kris kras deelnemers naar dit weekend. Het is mogelijk om alleen te komen of iemand mee te nemen. Mooirivier is een fijne plek om te zijn, er is veel aandacht besteed aan de inrichting. Ook culinair gezien wordt het een fijn weekend, hier ben je verzekerd van heerlijke maaltijden!

De Yogasessies worden gegeven in een ruimte met uitzicht op de Overijsselse Vecht. Elke ochtend word er gestart met een Yogales, maar heerlijk uitslapen is ook prima. Er zijn nog genoeg andere sessies waaraan je kan deelnemen. Voel je vrij om te kiezen wat bij jou past op dat moment. Alle sessies zijn facultatief. Of je beginner bent of gevorderd maakt niets uit. We hebben voor iedereen sessies op maat. Persoonlijke aandacht staat voorop. Tijdens en ook na de les is er ruimte voor het stellen van vragen. Voel je vrij om je vragen bij ons te stellen.

Het Overijsselse Vechtdal is prachtig en Mooirivier is een schitterende locatie waar je echt op vakantie bent. Dat wordt dus genieten!

Prijs per persoon €295,00 (gespreid betalen is geen probleem)

BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

2 x ontbijt
2 x lunch
2 x uitgeserveerd 3-gangen diner
2 x overnachting op basis van 2 personen op een 2-persoonskamer
onbeperkt koffie, thee, ijswater bij de counter van de Vechtzaal
7 Yoga sessies

NIET BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

meerprijs voor 1-persoonskamer (€25,00 per nacht)
upgrade naar een luxere kamer
gebruik van je kamer tot 17:00 12:00 op zondag (€15,00)
frisdrank en alcoholische dranken
maaltijden buiten het arrangement
toeristen belasting (0,85 )

DRANKEN EN MAALTIJDEN BUITEN HET ARRANGEMENT & TOERISTENBELASTING

Wil je buiten het arrangement gebruik maken van maaltijden en/of frisdrank, alcoholische dranken. Dit is mogelijk. Vrijdag ontvang je een kaart waarop je je naam mag noteren. Deze kaart mag je tonen op het moment dat je iets buiten het arrangement zou willen. Zondag voordat je weggaat reken je de eventuele extra’s af plus toeristenbelasting.

YOGARUIMTE

De yogaruimte is groot en heeft een prachtig wijds uitzicht op de Overijsselse Vecht.

YOGAMAT

Je mag je eigen yoga mat meenemen. Belangrijk is dat deze anti-slip is. Dit voor je eigen veiligheid en die van anderen. Mocht je nog geen yogamat hebben of twijfel je aan het anti-slib vermogen van je eigen mat? Wij bieden voor €30,00 een yogamat te koop aan die: slijtvast, slipvast, wasbaar tot 40 graden in de wasmachine is. Deze mat heeft het Duitse OKO tex 1 keurmerk. Kleuren: steenrood, paars, blauw, mosgroen, saffraan en muisgrijs. Ook is het mogelijk om een mat te huren voor het weekend. Dit kan voor €5,00 per dag. Neem contact met info(at) op mocht je hier gebruik van willen maken.

YOGAKLEDING

Trek kleren aan waarin jij je prettig voelt zolang ze maar niet knellen. Laagjes kleding is aanbevolen, zodat je altijd wat uit of aan kan trekken. Yoga wordt gedaan op blote voeten.

UPGRADE MOGELIJKHEDEN:

Een eenpersoonskamer €25,00 per nacht.

Een Superior kamer: €25,00 per nacht.

Een Superior de Luxe kamer uitzicht op de de Vecht €45,00 per nacht.

Een Suite met uitzicht op de Vecht €75,00 per nacht.

Download het inschrijfformulier hier. Volg de instructies op het formulier op, bij vragen mail naar info(at) of bel 06-13340800. De formulieren worden op volgorde van binnenkomst verwerkt.

Eet je liever geen vlees? Geef dit van te voren aan, zodat we daar rekening mee kunnen houden. Wil je zondag de mogelijkheid om tot 17:00 gebruik te maken van je hotelkamer? Dan kan dat voor een bijbetaling van €15,00. Zou je gebruik willen maken van een van deze mogelijkheden, dan mag je dit voor woensdag 9 oktober doormailen aan info(at)

Yoga:

Marjet van der Linde is eigenaar en oprichter van Yoga You en geeft sinds 2005 Yogalessen. Naast Yogadocent is ze ook nog steeds student en zit momenteel in haar 11e Yogastudiejaar. Doordat ze is opgeleid vanuit verschillende Yogadisciplines combineert ze kracht met zachtheid, actie met rust, daarnaast is er aandacht voor het meditatieve aspect.

Adem en adembeweging, het aanspannen van de juiste spieren en het ontspannen van de juiste spieren zullen een belangrijke leidraad in dit weekend zijn. Er wordt gewerkt met respect voor eigen grenzen, in een niet competitieve omgeving. Er zullen verschillende asana's (yogahoudingen) aan bod komen, deze asana's zullen vanuit de basis zorgvuldig worden opgebouwd. Ook wordt er extra aandacht besteed aan houding en het juiste gebruik van spieren. Zodat er kracht en ontspanning ontstaat.

De Yogasessies hebben zowel een Yang (krachtiger, meer op spierkracht gericht) als een Yin karakter (houdingen die rustig zijn en openend). Yin & Yang worden afgewisseld.

Mooirivier heeft een prachtige, grote zaal, direct aan de rivier de Vecht. Het uitzicht is prachtig!