Status message

This event has expired.

YOGAthon

One day, 15 yoga classes and instructors, all for a noble cause.

Attending to this event you support Merci Charity Boutique Association () for the acquisition of a Piano.
The Piano, equipped with software for teaching children to play, will be used for music therapy classes for children suffering from oncological diseases.

Where

Palatul Universul Events5798501
Actor Ion Brezoianu 23-25, Bucuresti Bucuresti, RO

Type of Event

  • Festival

Yoga Styles

Levels

When

Apr 2
2016
08:00 amto20:00 pm

La aceasta editie a Yogathon-ului inscrierile la clase se vor face PE LOC, in ziua evenimentului astfel:
* participantii pot obtine bilete la clasa sau clasele alese incepand cu ora 7:30am sambata 2 aprilie
* biletele se pot obtine si in pauzele dintre clase (pauzele au 30 de minute)
* fiecare clasa are un numar limitat de locuri

Price

10 €

Participând la acest eveniment, susțineți Asociația Merci Charity Boutique () în achiziționrea unui PIAN. Pianul, dotat cu un software pentru a învăta copiii să cante, va fi folosit pentru clase de terapie prin muzică pentru copii bolnavi de cancer, copii nevăzători și copii care reprezintă cazuri sociale.

Full Description

Bine ai venit!

La aceasta editie a Yogathon-ului inscrierile la clase se vor face PE LOC, in ziua evenimentului astfel:

* participantii pot obtine bilete la clasa sau clasele alese incepand cu ora 7:30am sambata 2 aprilie
* biletele se pot obtine si in pauzele dintre clase (pauzele au 30 de minute)
* fiecare clasa are un numar limitat de locuri (mentionat in programul de mai jos)

O singura clasa: 40 lei
Acces la toate clasele (6): 120 lei
____________________________
INSCRIERIE-TE aici 897azOJZ
____________________________

Participând la acest eveniment, susțineți Asociația Merci Charity Boutique () în achiziționrea unui PIAN.
Pianul, dotat cu un software pentru a învăta copiii să cante, va fi folosit pentru clase de terapie prin muzică pentru copii bolnavi de cancer, copii nevăzători și copii care reprezintă cazuri sociale.
Merci Charity Boutique deschide primul concept store caritabil din România, în 2012. A oferit sprijin pentru mai mult de 130 de cauze umanitare reprezentând copii cu probleme medicale și sociale, din care 80% cu boli oncologice . Asociția colaborează cu Institutul de Oncologie, București, Asociația PAVEL și Comunitatea de Afaceri Locală.
Attending to this event you support Merci Charity Boutique Association () for the acquisition of a Piano.
The Piano, equipped with software for teaching children to play, will be used for music therapy classes for children suffering from oncological diseases, visual impaired children and children - social cases.
Merci Charity Boutique Association opened the first charity concept store in Romania in 2012 and provided support to more than 130 humanitarian causes involving children with medical and social problems, of which 80% with oncological diseases. The association collaborates with the Institute of Oncology, Bucharest and PAVEL association and the local business community.
FB/mercicharity

Programul YOGAthon-ului

8:00
Et. 5 Sala mare - Sugar, spice & everything nice - Sthira sukham asanam - Ioana Hudita si Mariana Dragan (55 locuri)

10:00
Et. 5 Sala mare - Ashtanga yoga - Irene Zaarour * (55 locuri)
Et. 4 (sala mare de balet) - Traditional Himalayan Hatha Yoga - Valentin Poleanu (30 locuri)
Et. 7 Funky stretchy feel good yoga - By Crista (23 locuri et 7)

12:00
Et. 5 Sala mare - Practica posturilor pentru liniștirea minții - Sebastian Teodor * (60 locuri)
Et. 4 (sala mare de balet) - Womb Yoga - Dana Nedelcu * (30 locuri)
Et. 7 - Yoga for kids - Lavinia Marin (23 locuri et 7)

2:00
Et. 5 Sala mare - Vinyasa purifying flow - Rezan * (55 locuri)
Et. 4 (sala mare de balet) - Intro to Acro Yoga - Vlad Dogarescu (30 locuri)
Et. 8 Hotpod - Hotpod yoga dynamic - Alexandru Filimon (20 locuri Hotpod)

4:00
Et. 5 Sala mare - Ancient Yoga Flows - Darius Moldovan (55 locuri)
Et. 4 (sala mare de balet) - Abheda yoga - Leonard Radut (30 locuri)
Et. 8 Hotpod - YINedit Yoga - Corina Ionescu Doka (22 locuri Hotpod)

6:00
Et. 5 Sala mare - Kundalini yoga - Ana Popescu (80 locuri)
Et. 4 (sala mare de balet) - Rocket yoga - Ellen E. Riggenbach Prefontaine (30 locuri)

__________________________

Despre instructorii YOGAthon
__________________________

Irene Zaarour
Irene practică yoga de aproape 20 de ani, s-a perfecționat în India unde merge constant pentru a participa la cursurile profesorilor ei.

Teodor Sebastian, din cadrul Centrului de Medtiatie și Yoga Kamala, face yoga de 26 de ani si preda de 22 de ani, avand certificare in Agama și Hridaya yoga.

Corina Ionescu (Doka), 200RYT hatha yoga si yin YOGA, trainer international bodyART. preda din 2011.
în prezent preda la Purna Yoga Studio și AnahataWelnessCenter. din 2014, alături de Dana Tupa, preda în cadrul programului de formare traineri yoga, la Purna Yoga, prima școală din România acreditata de YAI.

Mariana Dragan
Predau yoga cu bucurie incantare si recunostinta la Hotpod yoga Bucuresti, Rose Aerobic si in cadrul proiectului nostru de suflet, Zen Corner, alaturi de Ioana Hudita. Practic yoga de peste 6 ani iar ertificare mea Yoga Alliance YTT 200 h este Sivananda Hatha Yoga, in cadrul Shiatsu Yoga Mediterraneo International School, Spania.

Ioana Hudita
Practic yoga de 7 ani, predau yoga din 2011, iar Pilates si personal training din 2007.
Fac parte din echipa World Class din 2011 si Hotpod Yoga Bucuresti din 2015. In 2014 am inceput Zen Corner Project alaturi de Mariana Dragan.
Am absolvit cursul de 200h acreditat Yoga Alliance USA in Hatha yoga, mai precis Anusara yoga (ianuarie-iunie 2014). Neda Honarvar si Darren Rhodes au fost profesorii mei (Tough Love Yoga Atlanta, GA, USA).

Alexandru Filimon
Absolvent (master in Managementul Activitatilor Sportive cu Studii Postuniversitare de Specializare ca Preparator fizic). In 2005 am intrat in domeniul fitnessului ca instructor, apoi manager, antrenor personal, instructor de grup. Din 2009 an facut cunostinta cu ceea ce inseamna Yoga, mai exact Bikram Yoga, apoi mi-am obtiunt certificarea in "Tranformational Hatha Yoga - 200 h” by Yoga Alliance International - Athena 2014.

Darius Moldovan
Darius este o resursa in Yoga recunoscut de Yoga Alliance () si inregistrat ca RYT-500h. A invatat si absolvit modulele specific de yoga teacher in India / Rishikesh in 2013 si respectiv 2014, iar la invitatia unei alte scoli BlackBird Yoga recunoscute Yoga Alliance () in 2015 avand si certificand la randului lui si o prima generatie de yoga teacheri in cadrul unui curs in pozitia de co-teacher, realizat in Jamaica. Continuand aprofundarea in yoga nu doar prin cursuri (2016 RPYT – Prenatal), carti, interactiunile externe cu studentii sau terapii cat prin practica, prin experimentarea personala si descoperirea intuitiva.
Re-invitat la evenimentele, festivalele sau emisiunile realizate sub numele: Zenfest (x 3), Adam [Cluj] (x2), LookTv (x2), Second-Nature [] (x2), 5ms, The Urban Yoga Festival (), Untold, Electric Castle, etc. cat si organizator la alte evenimente locale specifice, Darius are ca scop promovarea Yoga in linia Traditional Himalayaniana, practicarea si cercetarea in acest domeniu. El este de asemenea certificat si ca masseur cu orientari in shiatsu (pressopunctura), precum si HP Wellness Ambassador in cadrul HP Romania Wellness Team.
Formele de Yoga pe care le preda acopera toate nivelele (incepator spre avansat) stilurile posturale (Ananas) fiind orientate spre Aliniere, Flow, Gentile, Hatha, Traditional, Vinyasa, Iyengar, Yin Yoga cunoscand si elemente de tip Partner Yoga sau Acro Yoga. Practicant devotat si obserator, coordoneaza invatarea tehnicilor pranayamice (atat incepator cat si avansat), ghidand si in practicarea unora dintre tehnicile mai “sociale” din shatkarmas / kriyas, in special jala neli si trataka.
Iar cand mai gaseste suficient timp liber se incurca si descurca in traducerile si interpretarea unora dintre textile de baza in yoga, inclusiv cunoscutele sutre Patanajali.

Dana Nedelcu (200 RYT, Yoga London)
Dana Nedelcu este o practicanta si indrumatoare dedicata de Yoga. A inceput practica acum noua ani in Bucuresti cu Sahaja Yoga si de doi ani impartaseste cu mare drag Hatha Yoga prin stilurile Vinyasa Flow, Restorative & Yin Yoga si Womb Yoga pentru femei si anotimpurile lor.
Pe langa acreditarea primita prin Yoga London si studiul cu minunatii profesori din cadrul scolii, Dana a primit si un certificat de Ashtanga Yoga (40 h) de la David Swenson si este recunoscatoare sa fi participat la nenumarate ateliere cu profesori minunati precum Shiva Rea, Ana Forrest, Stephanie Snyder, Sarah Powers, Lisa Walford, Uma Dinsmore-Tuli si multi altii.
Stilul sau este informat de intelepciunea inimii si a sufletului, miscarea respiratiei si de miscari fluide de dans (dansul fiind o alta mare iubire). Orele si atelierele cu Dana se pot gasi pe grupuletul de facebook Kali Yoga.

Rezan
“Prin sesiunile mele de yoga imi propun sa transmit pasiune pentru viata si bunastare/sanatate. Stilul meu de predare combina multiple discipline yoga, fiind atat un stil intuitiv, cat si profund contopit cu aspecte traditionale de yoga. Sedintele se centreaza pe respiratie, aliniere si interconexiunea dintre minte, trup si spirit, permitand studentilor sa lucreze in propriul ritm, intr-un mediu sigur, transformational.“
REZAN este profesor acreditat de Yoga Alliance (USA) si certificat in forma traditionala de Himalayan Hatha Yoga, Iyengar si Yin Yoga. Prin practica sa, Rezan doreste sa inspire cat mai multi oameni pentru a-i incuraja sa-si afirme potentialul si sa practice ceea ce ii face fericiti. Pe langa yoga, a mai studiat masajul Thai Yoga, la Scoala de masaj Thai Shivagakomarpaj si scoala de masaj Sunshine din Chiang Mai, Thailanda, unde a fost acreditat ca terapeut. Incepand din 2012, a avut privilegiul sa lucreze si sa invete de la multi maestri Thai, efectuand peste 300 de ore de studiu si practica.
Rezan este o prezenta calma si zambitoare, ce degaja forta interioara, construita in multi ani de practica si studiu in diverse scoli din Asia. Despre calea pe care merge, el spune: “De la cele mai renumite manastiri buddhiste din Thailanda, din Nepal pana in Myanmar, la scolile tibetane de buddhism si meditatie, cunoasterea pe care am dobandit-o pe acest drum este menita sa fie impartasita cu cei ce rezoneaza cu astfel de invataturi." Mai multe:

Vlad Dogarescu
Salut, eu sunt Vlad si sunt trainer de mindfulness. Am invatat acroyoga in India si pentru mine este o activitate sociala, de joaca. Imi place sa imping limitele si sa descopar prin comunicarea cu partenera subtilitatile posturilor de acroyoga. Te invit si pe tine sa inveti sa te joci cu corpul tau.

Cristina Ionescu, instructor certificat Hot Yoga prin Absolute Yoga Academy (200RYT) si pasionata continua de invatare, schimbare si crestere personala. Imi place sa conduc clasele intr-un mod accesibil pentru toata lumea, cu secvente noi si creative, cu o infuzie de variatii moderne ale unor posturi si cu atentie pe aliniere corecta si concepte de anatomie moderna. Stilul de baza predat este Vinyasa Yoga. Desi clasele sunt adeseori intense, intentia este de a te aduce in momentul prezent, de a lucra si mobiliza intregul corp si de a cultiva o stare interna de liniste si relaxare, pentru a te lasa la finalul practicii intr-o minunata stare euforica de calm, putere si energie.
WEB:

Valentin Poleanu este profesor yoga acre ditat Yoga Alliance 500 hours si a studiat Hatha , Iynegar si Ashtanga in India Rishikesh . Valentin este o persoana blanda , energetica , cu simtul umorului , caruia ii place ceea ce face si supne ca :“ Mi-am dorit să fac din Yoga un mod de viață, să simt această stare de echilibru minte-suflet-corp cât mai mult. Când predau, nu simt că muncesc, ci că am posibilitatea să ajut la evoluția spre o viață mai sănătoasă a practicanților. “
"Atunci cand m-am apucat sa practic yoga , postura era incorecta , repiratia aproape ca nu exista , aveam stari de anxietate sau uneori depresive . Dupa prima mea saptamana de practica intensiva , postura se imbunatatise , respiram pe doua nari ceea ce pana atunci era o ideea SF , mintea era linistita , aveam forta de munca si o energie in tot corpul pe care nu o mai avusesem vreodata pana atunci . Cu timpul au inceput sa se produca din ce in ce mai multe schimbari in bine , de la dieta , la somn , patternuri de gandire , control asupra reactiilor , totul in vaiata mea a luat o turnura pozitiva / benefica . Acesta a fost momentul cand m-am hotarat sa plec in India sa studiez in profunzime aceasta practica . Visul meu este ca toti oamenii sa ajunga sa aiba coloana vertebrala dreapta ( capul , gatul si trunchiul intr-o singura line dreapta ) , respiratie corecta ( abdominala - toracica ) si sub control , sa existe dragoste , compasiune si intelegere in lumea . "
Valentin preda HatahaYoga , cu influente Ashtanga si Iyengar , ceea ce inseamna , ca acorda foarte multa atentie respiratie , posturii corecte in sejut dar si in asane , fiind atras si de dinamicitatea flow-ului din Ashtanga .

Ana Popescu is a Yogi by nature. Carismatica si plina de energie buna, Ana se bucura de Yoga asa cum fiecare dintre noi ar trebui sa ne bucuram de soare si de aer. Actrita si dansatoare, ea vine cu un background foarte variat de practica intensa atat in Kundalini, cat si in Hatha Yoga. A studiat in Hawaii si New York si a lucrat cu maestri si profesori de referinta la nivel international: Mahankirn Kaur Khalsa, Gurmukh Kaur Khalsa, Guru Dev, Guru Dharam, Deborah Koehn, iar printre cele mai puternice tehnici din Kundalini pe care aceasta le aplica se numara si Sat Nam Rasayan.

Ellen Riggenbach is an American living, working, and sharing the yoga practice in Bucharest, Romania. She has been practicing yoga for nearly 15 years. She completed her 200 hour teacher training and 50 hour Rocket training from It's Yoga. She practices the Ashtanga sequences and loves to play with the Rocket. For more information on It's Yoga and the Rocket visit: .
She is offering private group classes to support yoga practitioners in building their self practice. Contact Ellen to set up a 6 week private class for yourself or a group. Ellen will cater to the needs of each private group to individually support the practitioner in building his or her personal yoga practice.

Despre Lavinia Marin
Lavinia Marin a absolvit Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative, apoi a activat mai multi ani in publicitate, relatii publice si mass-media (televiziune). Dupa ani petrecuti in redactii, executand o munca solicitanta si stresanta, a intampinat reale probleme de sanatate - epuizare si oboseala cronica, atacuri migrenoase, insomnii, atacuri de panica Prin binecuvantarea multor invatatori si ghizi pe care i-a intalnit, a reusit sa-si apropie beneficiile meditatiei si ale disciplinei Hatha Yoga. Cuatarile personale, studiul aprofundat al buddhismului, precum si practica meditatiei au reusit sa-i ofere refugiul zilnic si sa-i sustina eforturile pentru a face fata unui mediu de lucru competitiv si uneori agresiv. In timp, consolidadu-si starea de sanatate si vitalitatea, a luat decizia sa devina Instructor certificat YOGA pentru COPII. La mai putin de un an dupa, a continuat pe aceasta cale prin obtinerea unei certificari de Facilitator SUNDAO - Arta Respiratiei si a Starii de Bine, practica a Daoismului de munte, originara din Coreea de Sud. Toate acestea au devenit realitate din convingerea urgenta si sincera ca Omul, pentru a fi sanatos si pentru a inflori cu adevarat pe toate planurile, are de facut un minim efort personal, constient si continuu pentru a se afla intr-o stare de armonie cu Natura: respect fata de ciclurile firesti si naturale ale Vietii, fara a pune in pericol propria sanatate si a celor din jur, fara a forta realitatea din care facem parte si fara a afecta in mod negativ ecosistemul planetei. Considera ca transformarea si devenirea ei, in prezent, sunt o recunoastere umila a perfectiunii si maretiei Cosmice, o plecaciune fata de trainicia si generozitatea Pamantului, toate facute cu bucurie, seninatate si cu pofta de a trai.

___________________________________________________________

Despre clasele si atelierele prezentate la aceasta editie
___________________________________________________________

Sugar, spice & everything nice - Sthira sukham asanam - Ioana Hudita si Mariana Dragan (55 locuri)
Noi doua ne completam la fel de bine precum sthira si sukha.
'Sthira' desemneaza stabilitatea si forta care au loc fara a crea tensiune in corp sau in minte. Unde este limita si cum ne dam seama ca deasupra stabilitatii pe care am construit-o, incepem sa cream tensiune?
‘Sukha’ este un termen generos in semnificatii, toate pe partea dulce a practicii; inseamna usurinta, ‘easiness’, dulceata, confort, deschidere, placere, relaxare etc. Dar cate dintre aceste stari experimentam pe saltea sau in afara ei? Cum facem ca o postura ‘grea’ sa devina dulce si hranitoare precum nectarul? Exista in noi capacitatea de a ne deschide, de a primi energie si, sustinand efortul, sa ajungem la partea dulcea oricare ar fi pozitia/ focus, respiratie, intentie si…putin letting go.

Ashtanga yoga - Irene Zaarour * (55 locuri) - este un stil dinamic de yoga, care se foloseste de un flux constant de miscari si de o respiratie constienta pentru a trece dintr-o postura intr-alta. Alaturi de respiratie si de postura, stilul Ashtanga canalizeaza atentia intr-un singur punct, favorizand acel echilibru dintre stabilitate si suplete.

Traditional Himalayan Hatha Yoga - Valentin Poleanu (30 locuri)
Tema : concentrearea atentiei pe respiratie
HathaYogaPradipika – “Cale vate calam cittam niscale niscalam bhavent “ – daca respiratia este necontrolata atunci mintea fluctueaza , daca respiratia este controlata mintea este linistita .
Asana (posturi) - Practica de asane ( posturi ) pregateste corpul pentru practicile avansate yoga . Practicantul trebuie sa dezvolte abilitatea de a sta intr-o anumita postura , in special in cea de meditatie , pentru ca practica de Pranayama sa fie continuata fara intrerupere sau miscare a corpului pentru durate lungi de timp . Practica de asane aduce beneficii la nivelul corpului practicantului , acesta in timp dobandind abiliatatea de a sta nemiscat in postura de meditatie chiar si 3 ore , dar si beneficii precum : pierdera in greutate , eliminearea toxinelor ,mareste flexibilitatea la nivelul articulatiilor si a coloanei vertebrale , eliminarea durerilor de cap si spate , cresterea rezistentei fizice, tonifierea muschilor care ajuta la miscarile facute zi de zi cu corpul , etc.
Pranayama – Pranayama inseamna controlul asupra respiratie . Prana inseamna respiratie sau energia vitala in corp . La nivel subtil “Prana” reprezinta energia pranica responsabila de forta vitala a vietii , iar “Ayana” inseamna control . In cartea “ Yoga Sutras“ scrisa de Patanjali ( acum aprox. 7.000 de ani ) se mentioneaza faptul ca practica de Pranayama rafineaza constientizarea , tot Patanjali mentioneaza in aceeasi carte ca retentia de aer este importanta in practica catre atingerea Samadhi .
Dhyana - Concentrare neintrerupa a mintii pe un singur punct , obiect , simbol . Meiditatia este intrumentul prin care putem examina si observa interiorul , astfel incat sa sa ajungem sa experimentam constiinta pura .

Funky stretchy feel good yoga - By Crista (23 locuri et 7)
Misca-te, intinde-te si straluceste cu aceasta practica euforica menita sa te energizeze si sa creeze mai mult spatiu in fiecare particica a corpului. Un flow cu un spectru larg de posturi orientate catre toate nivelele cu optiuni mai blande sau mai adanci pentru a-ti oferi intensitatea potrivita pentru tine. Tot ce trebuie sa faci este sa vii la clasa!

Yoga for kids - Lavinia Marin (23 locuri, et 7) – Miscare, Dezvoltare, Relaxare, Calm Grupa de varsta: intre 6 si 12 ani. Durata clasei: 45 minute
Clasa de Yoga pentru Copii este construita in jurul unei teme care porneste de la un principiu pozitiv, o afirmatie, o calitate pe care dorim sa o dezvoltam in copil – Sankalpa (< sanscrita) este un enunt pozitiv, optimist, pentru constientizarea fortei interioare benefice, “formula magica” personala care ne ajuta sa depasim obstacole si sa “rezolvam probleme”. De exemplu: “Sunt increzator/increzatoare!”, „Sunt curajos/curajoasa”, “Sunt harnic”, “Imi ajut parintii”, “Sunt prietenos/prietenoasa”, "Sunt calm/calma" ş.a. Copiii vor beneficia de o scurta introducere pe intelesul lor – ce este Yoga si la ce ne ajuta; li se va explica importanta respiratiei constiente, a atentiei in prezent, a calmului, a pacii si linistii interioare. Conţinutul orei: Salut – Exercitii de incalzire – Asane (Posturi) – Exercitii de respiratie coordonată cu miscare – Relaxare – Concentrare – Jocuri cooperative – Poveste.

Practica posturilor pentru liniștirea minții -Sebastian Teodor * (60 locuri)
Definiția clasică a yogăi dată de Patanjali în ale sale Yoga Sutras este ”încetarea agitației minții” care conduce la descoperirea a ceea ce suntem cu adevărat. Atâta vreme cât mintea nu este liniștită ea se identifică cu ceea ce o agită, cu ceea ce ea ”conține”. Dacă gândurile sunt triste, mintea este tristă și noi ne simțim triști iar dacă gândurile sunt vesele, mintea este veselă și noi ne simțim veseli. Este o definiție simplă a mecanismului interior care conduce la diferitele feluri în care experimentăm lumea și care spune că până la urmă totul este dependent de ceea ce modelează mintea într-un moment sau altul. Tot Patanjali ne spune ceva mai târziu în acest text că liniștea minții (sau încetarea agitației, a ”vârtejurilor” mentale) este dobândită prin practica acesteia (a liniștii) și prin practica detașării. Practica liniștii minții este până la urmă scopul în yoga, indiferent dacă este declarat sau nu. Momentul în care ne simțim relaxați, cu o conștiință dilatată și lipsită de contracții, este momentul în care ne simțim cel mai natural, în care simțim că ”așa ar trebui să fie”.
Practica posturilor în yoga este menită să învețe mintea să se liniștească, să îi ofere un cadru pentru a experimenta ”încetarea agitației” și face asta pe mai multe căi. Există o legătură strânsă între corp și minte de care suntem cel mai adesea conștienți atunci când stresul produce probleme fiziologice. Suntem conștienți de această legătură și atunci când un masaj, care produce o relaxare profundă a corpului, ne face să ne simțim bine și fără griji. Poate mai puțin evident este însă faptul că mintea și corpul ”se așează” împreună în diferite poziții. Avem un fel în care stăm atunci când discutăm cu un prieten și un alt fel atunci când discutăm cu o persoană care nu ne place. Avem un fel în care stăm când suntem relaxați și un alt fel când suntem stresați. De altfel mintea va cere mereu corpului să se ”așeze” într-un fel care să fie corespunzător stării sale (chiar și atunci când este vorba de experiențe neutre precum mersul sau statul pe scaun) și atunci când corpul este pus într-o poziție nouă mintea va fi ca o foaie albă pe care putem imprima orice stare interioară vom dori. Iar ceea ce vom ”imprima” constant, cu fiecare postură, este liniștea și claritatea minții, o stare conștientă și prezentă.
Un alt mod în care postura în yoga ajută la liniștirea minții îl reprezintă aducerea acesteia în prezentul imediat prin atenția la felul în care este așezat corpul, la felul în care curge respirația, la diferitele efecte pe care poziția și respirația le induc corpului și minții. Atunci când conștiința se rafinează vor fi simțite energiile subtile și modificările delicate care se produc pe diferitele nivele de experiență (fizic, energetic, emoțional, mental, spiritual). Postura devine astfel meditație (chiar uneori o meditație în mișcare).
Odată ce am învățat să imprimăm liniștea în minte, această impregnare susținută de conștiență va tinde să fie suficient de puternică încât să apară și în momentele ”obișnuite” ale vieții, să fie în fapt modul în care vom ”reacționa” la stresul cotidian. Iar asta va face ca evenimentele vieții să fie lipsite de ”drama” cu care mintea le încărca până atunci, ele fiind ”sarea și piperul” unei existențe conștiente.
Mai există cu siguranță și alte moduri în care o postură yoga conduce la liniștea minții și vă invităm să le descoperim împreună la aceste Yogathon.

Womb Yoga - Dana Nedelcu * (30 locuri)
Womb Yoga isi doreste sa aduca constientizare si respect pentru experienta de creativitate, abundenta si fertilitate a lui Sakti - care se manifesta precum Pantecul Auriu Cosmic, spatiu din care ne putem implini toate nevoile precum un copilas isi ia tot ce ii trebuie din pantecul mamei. Si pentru femei aceasta intelegere are o dubla rezonanta deoarece, precum noi toti suntem sustinuti de Marele Pantec Auriu, fiecare pantec este sustinut de o femeie. In toate fazele din ciclul unei femei (menstruatie, sarcina, lactatie, menopauza, etc.) avem prezenta energiei spatiului de pantec - yonisthana chakra - care are capacitatea sa ne aduca o intelepciune intuitiva profunda si sa ne reconecteze cu energiile creative pamantesti – fluiditatea, hrana si fertilitatea sunt caracteristicele acestei energii.
Vom calatori prin meditatii minunate de conectare a inimii cu pantecul si de ascultare a naturii interioare. Este o experienta precum o imbratisare de mama care ne iubeste neconditionat si ne sustine libertatea. Ea imbina mudre, mantre, miscare, poezie, yoga nidra, iubire si ne daruieste puterea de a fi vulnerabile (vulnerabilitatea fiind cea mai mare putere ce necesita curaj infinit) si libere.
"Womb Yoga e o experienta extrem de frumoasa si spirituala, iar Dana e un suflet cald si zambitor care te ajuta sa faci o calatorie in interiorul tau. De fiecare data." Denissa
Womb Yoga Preview cu Uma Dinsmore Tuli:

"All the hatha yoga practices in these written (traditional) texts and preserved through male lineages of transmission were originally designed for a male body with 'nine gates' or orifices: two each of eyes, ears and nostrils, plus one mouth, an anus and penis.
Female bodies have twelve gates: the first eight are the same as in the male body, the ninth is the urethral opening, and the tenth gate is the cunt: 'a cosmic gateway' or yoni through which blood, mucus, female ejaculate, the rhythmic release of energy through orgasm, and babies can all move from the womb into the world. Additionally, there are two further gates in the form of a woman's nipples that can open to allow milk flow. [...]
Womb yoga offers practices that attend to the spiritual significance and potential of the whole of a woman's body and experience at all stages of her life. In particular, these practices honour and amplify the powerful energies of the womb, the entrance to whom is through the tenth gate of the cunt. [...]
Womb yoga proposes a radical revisioning of the roots of hatha yoga to recognise that the naturally arising altered states of consciousness which women can experience during menstruation, birth and menopause, for example (there are other examples), were possibly both the inspiration and the goal of all hatha yoga practices.
Womb yoga does all this because this is the time that we need to respect and honour feminine consciousness in yoga, in order to reconnect with yoni sakti and live life in freedom." Foundations of Womb Yoga: YONI SHAKTI, Uma Dinsmore Tuli

Yoga for kids - 45min - Lavinia Marin (23 locuri et 7)
Miscare, Dezvoltare, Relaxare, Calm Grupa de varsta: intre 6 si 12 ani.
Clasa de Yoga pentru Copii este construita in jurul unei teme care porneste de la un principiu pozitiv, o afirmatie, o calitate pe care dorim sa o dezvoltam in copil – Sankalpa (< sanscrita) este un enunt pozitiv, optimist, pentru constientizarea fortei interioare benefice, “formula magica” personala care ne ajuta sa depasim obstacole si sa “rezolvam probleme”. De exemplu: “Sunt increzator/increzatoare!”, „Sunt curajos/curajoasa”, “Sunt harnic”, “Imi ajut parintii”, “Sunt prietenos/prietenoasa”, "Sunt calm/calma" ş.a. Copiii vor beneficia de o scurta introducere pe intelesul lor – ce este Yoga si la ce ne ajuta; li se va explica importanta respiratiei constiente, a atentiei in prezent, a calmului, a pacii si linistii interioare. Conţinutul orei: Salut – Exercitii de incalzire – Asane (Posturi) – Exercitii de respiratie coordonată cu miscare – Relaxare – Concentrare – Jocuri cooperative – Poveste.

Vinyasa purifying flow - Rezan * (55 locuri)
O clasa ritmica cu miscari centrate pe respiratie constienta ce ne va duce intr-o calatorie fizica si mentala catre nucleul fiintei noastre.
O experienta fizica profunda sustinuta de intelepciunea filozofiei Yoghine ce ne invata finetea disciplinei, importanta sinceritatii si in cele din urma necesitatea de a ne “preda”.

Intro to Acro Yoga - Vlad Dogarescu (30 locuri)
Acroyoga este despre joaca si conexiune. Este o practica cu partener care cultiva increderea atat in tine si in celalalt. In acroyoga utilizam unele posturi dar si atitudinea de stabilitate mentala si constientizare continua din yoga si le combinam cu acrobatie si curaj. Rezultatul este exuberant.
In acest atelier introductiv o sa definim rolurile din acroyoga: baza, flyer si spotter. Vom intelege dinamica cu partener si de ce 1+1 = 1. Apoi vom practica cateva lucruri elementare si cateva posturi putin mai intense si daca totul merge bine o sa ne uitam putin si la tranzitii.
Dar defapt doar radem si ne jucam.

Hotpod yoga dynamic - Alexandru Filimon (20 locuri Hotpod)
Sedinta de hot yoga de 60 min, pentru avansati. "Hotpod Yoga" este un concept nou unde clasa de yoga se desfasoara intr-un studio gonflabil incalzit la 37'.**** Obiecte necesare: prosop mare, apa, optional haine uscate de schimp

Ancient Yoga Flows - Darius Moldovan (55 locuri)
Pana acum nici 50 de ani omenirea era in continuare preocupata sa redescopere izvoarele yoga, vorbind aici in special de practici si metode din yoga post-clasica – ce avea o anumita atentie spre corp si deblocarea intregului potential al acestuia, influenta alchimiei pentru a intineri, revigora corpul si prelungi viata.
Aceasta sesiune se va focaliza in a aminti si prezenta din acele practici dinamice ce au precedat chiar si Salutarile Soarelui (lui P. Jois expuse acum 150 de ani). Unele din acestea contin nume urmate de Namaskar (Salutari) sau Shakti facand apel la energizarea prin miscare – flow, alte Series fiind mai des intalnite in unele retete terapeutice. Vor fi observabile atat aspectele brute, eficacitatea si puterea detoxifianta a lor cat si altele mai subtile in functie de capacitatea, practica si sensibiltatea fiecaruia. Vei vedea ce a reusit sa functioneze mii de ani – impartasita doar cu cei care o puteau pastra neschimbata, ca asteapta in continuare sa fie re-descoperita.
Avand inclusiv aceste arome de dinamism, vom calatori, vibrand, spre izvoare de energie – experiente noi, medote vechi, acum, aici, fii prezent!

Abheda yoga - Leonard Radut (30 locuri)
Calea Inimii-Abheda Yoga se bazată pe invățătura fundmentala nondualistă a shivaismului Trika din Kashmir.

YINedit Yoga - Corina Ionescu Doka (22 locuri Hotpod)
Adica, YIN yoga la 37 grade, toate Celsius. Multumim hotpod yoga pentru gazduiala!
Precum in Univers – in reteaua fara tesator – unde totul este pe punctul de a se transforma din energie in materie si din materie in energie, la fel si in corpul nostru- totul este conectat prin reteaua de comunicatii perfecta, formata din fascii.
Fasciile (si toate tesuturile conjunctive) sunt in principal ceea ce stimulam prin YIN yoga. Insa partea cea mai suculenta a practicii se intampla in straturile mult mai subtile ale fiintei noastre, iar asta se poate (de)gusta doar practicand.
Incercati!
Corina,
starnitor de fapte bune, YINlove withYIN yoga, iubitoare de oameni si de limonada cu ghimbir.

Kundalini yoga - Ana Popescu (80 locuri)

Rocket yoga - Ellen E. Riggenbach Prefontaine (30 locuri)
"Practice, and all is coming." - Sri K. Pattabhi Jois
Class ‘Rocket1’, one of three routines created by Larry Schultz, welcomes all levels of Ashtanga practitioners. It focuses on strengthening the legs, shoulders and abdominals. Be ready to move a little faster while integrating postures from the first and second series of Ashtanga.

:) Zen Corner Project (Ioana & Mariana) + Corina Ionescu (Doka)