Berry Steenbruggen

Deventer
Netherlands

No reviews yet

Berry Steenbruggen is geboren in Deventer op de Worp waar zijn ouders een groentezaak hadden. Daardoor kwam hij ook in het “zakenleven” terecht als inkoper bij een grote computerfabrikant. Na 5 jaar werken als inkoper kreeg hij verschillende lichamelijke klachten en realiseerde hij zich dat dit niet was wat hij echt wilde. In 1985 besloot hij om de hardware te vervangen voor de software en zich grotendeels terug te trekken uit de materie. Zijn “nieuwe baas” heeft hem nu bijna 30 jaar in dienst. Hij heeft in al die jaren mooie spirituele kado’s mogen ontvangen met als bonus een wereldreis van een jaar, samen met zijn cursisten mooie spirituele reizen mogen maken naar India en Bali. Zijn 50ste verjaardag heeft hij in het huis van zijn werkgever (de lebuinuskerk) mogen vieren met een klankenbad van Danny Becher. Ook heeft het contact met verschillende spirituele leraren in India en daarbuiten,zoals Krishnamurti, Amma, Osho zijn kijk op de wereld veranderd. Kortom een dienstverband van 25 jaar waarin werkgever en werknemer zich goed samen konden vinden.

Berry geeft al 25 jaar les in Hatha Yoga in Deventer en omgeving. Hij is begonnen met Iyengar yoga en gaf later les volgens de Saswitha methode. Deze methoden heeft hij aangevuld met zijn ervaringen op het gebied van “Emotioneel Lichaamswerk”.

Zijn specialisaties zijn:
◾ontspanningsoefeningen
◾ademhalingsoefeningen
◾visualisaties
◾yoga als therapievorm
◾de chakra’s
◾privelessen
◾tenenlezen

Elk jaar gaat hij twee keer naar Azië voor bijscholing. Zijn inspiratie haalt hij bij Osho en Krishnamurti en het LEVEN.

Berry onderscheidt zich in Deventer door veel in kerken les te geven en elke dag 2-3 yogalessen te geven. Omdat er 11 yogalessen in de week worden gegeven kunt je dus overal en altijd een les inhalen op een speciale rustige plek. Hij werkt met thema’s die herkenbaar zijn in het dagelijks leven. Ook biedt Berry veel extra’s zoals: yogaweekenden, excursies, gastsprekers uit binnen en buitenland, yogareizen naar Bali / India. Yoganieuws per e-mail ontvangt u bij bijna elke yogales. Van zijn spirituele reizen, twee keer per jaar, laat hij film en foto materiaal zien. Ook geeft hij prive-lessen.