Dhumavati Ananda

Karlskrona
Sweden

No reviews yet

(Dhumavatiananda) - koordinator av Natha Yogacenter Sverige
Karlskrona; Malmö och Stockholm: internationell diplomerad yoga- och tantralärare.
Dhumavatiananda är diplomerad journalist och lärare i främmande språk. Hon har också en magisterexamen i data- och arbetsvetenskap från Blekinge Tekniska Högskola i Ronneby.
Dhumavatiananda började praktisera yoga 1989. Hon blev yogalärare 1993 och tantralärare 1994 efter ett speciellt träningsprogram för lärare. Sedan dess har hon undervisat yoga i Rumänien, Danmark, Frankrike, Indien, Tjeckien, Ungern, Italien, Tyskland, Ryssland och Sverige.
Hon har i en unik kurs strukturerat lärdomen från Tantrasystemet, Astrologi, Ayurveda, Tao, Sexologi och föreläst om "Tantra för kvinnor" eller "Shaktigrupper" i över 35 städer i 10 länder.
Hon blev auktoriserad yoga- och tantralärare på "Yoga och Parapsykologiföreningen" () i Rumänien 1993.
1996 fick hon sitt yoga och tantralärardiplom från "Nordisk Akademin för Tantra och Hathayoga" i Danmark, efter att ha avklarat en specifik examen.
År 2000 fick hon sitt yoga- och tantralärardiplom från "Yoga Organisation for God and self-realisation" () i Indien.
Hon är dessutom internationell diplomerad yoga- och tantralärare inom ATMAN - The World Federation for Yoga and Meditation sedan år 2009, efter en 2-årig yogalärarutbildning.
Efter att ha flyttat till Karlskrona 1997, startade hon en ideell yogaförening, Natha Yogacenter och började undervisa i yoga och tantra i Karlskrona, Malmö, Stockholm och Köpenhamn.
Hon har skrivit ett flertal yoga- och tantra-artiklar i specialiserade tidskrifter i Rumänien och Sverige. Hon har också skrivit två böcker, en bok om länken mellan kvinor, astrologi och tantra ("Femeia si Astrele", Editura George Cosbuc, 1995), och en bok om helig sexualitet ("Sexualitatea sacra - nivelul erotic amoros si evolutia spirituala", editura Stiinta si Constiinta, 2012).
Flera intervjuer och reportage har publicerats om henne och yogaskolan i Må Bra, Hälsa, Sydöstran, Blekinge Länstidning, Commersen och Yoga Magazin (Rumänien). Även ett antal radiointervjuer med henne har sänds på den lokala radiostationen, och hon var gäst i TV-programmet Hjärnstorm, som handlade om extastillstånd. Hon är en av yogaexperterna som skriver i Om Yoga Om tidskriften.
Nu har hon yoga- och tantrakurser i Karlskrona och Stockholm och "Tantra för kvinnor" i Karlskrona och i flera länder i Europa. Hon leder utbildningskursen International Training Course for Shakti Teachers - för kvinnor från hela Europa som villl bli diplomerade tantralärarinnor.

Rating

No reviews yet

Write a Review