Eric Staals

Sint Oedenrode
Netherlands

No reviews yet

Tussen 1988 en 1993 heb ik veel rondgereisd in Azië en ben in contact gekomen met het Hindoeïsme en Boeddhisme. Deze filosofische kijk op het leven beviel me wel. Terug in Nederland ben ik al vlug met Yoga beoefenen begonnen om de drukte van alledag het hoofd te kunnen bieden. De opgedane levensvisie in combinatie met het beoefenen van yoga gaf me een duidelijk doel in mijn leven en enthousiast ben ik toen aan een yogadocent opleiding begonnen.

Van 1994 tot 1997 ben ik in opleiding geweest bij de stichting Yoga en Vedanta te Amsterdam waar voor mij de basis gelegd is voor het lesgeven in Hatha yoga. Tijdens deze opleiding kreeg ik niet alleen les in yoga van 4 verschillende leraren maar er werd ook gewerkt aan didactiek, pranayama, stem en houding, anatomie en fysiologie, Zen meditatie en filosofie. Al in 1995 ben ik aan kleine groepen les gaan geven. Geleidelijk heb ik me een eigen stijl aangemeten. Toen ik in 2001 in aanraking kwam met Power yoga wist ik meteen dat ik gevonden had waar ik al een tijd naar opzoek was. Vanaf 2002 geef ik daarom naast Hatha- ook Power- en Ashtanga yoga lessen. In 2012 werd mijn aandacht gericht op Yin yoga en ben ik deze vorm intensief gaan bestuderen en beoefenen via DVD lessen van Paul Grilley. Sindsdien gebruik ik deze vorm dikwijls als aanvulling in, en als op zichzelf staande, yoga lessen.
Sinds 2006 geef ik les aan de yoga-docenten opleiding Yoga Academie Nederland te Amsterdam. Dit is de laatste jaren uitgebreid naar Namonamah te Groningen en Amitabha te Deventer en verzorg ik gecertificeerde bijscholingen in diverse yoga vormen door het hele land.

Ik heb tussen 1994 en 2012 bijscholingen gehad van :
Sam Dworkis in ExTension
Douwe Tiemersma in Pranayama
Jan Hullenaar in Iyengar yoga
Klaas Jan v. Velzen in Chakra praktijk
Koos Zondervan in Yoga volgens de Kashmir methode
Regine Herbig in Ademtraining
Ashtanga yoga van Mark Darby, David Williams, David Swensson en Nancy Gilgoff
Power yoga met Brian Kest (2008, 2014-15)
Urban flow yoga met Rusty Wells
Spinal Integration (2009) en Opening to Insight (2011) van Donna Farhi
De Prana vayu’s volgens Claude Maréchal in theorie en praktijk van Flor Stickens (2012)
Power of Breath (Pranayama) met Teresa Summer (2013

Rating

No reviews yet

Write a Review