Marija Treger

Požega
Croatia
Average: 3.0 of 5 stars

2 Reviews

"Jogom sam se počela baviti kako bih je mogla podučavati. Po struci bih trebala biti profesor, ali u jednom momentu znanje koje mi je prenešeno, a koje sam ja trebala proslijediti, počelo je izgledati kao nešto polovično. Nedovršeno. Ja sam tražila iskustvo, a ne informaciju, znanje, ne prazne priče.
Tako sam nekako, polagano došla do Veda, pa preko njih do asana i napokon do svojeg prvog sata joge kod Sandre Đ. Bianco. Dan danas, taj moment je nešto izvan vremena i prostora. Na tom satu sam otkrila da nam je jako malo potrebno za iskustvo potpune sreće i shvatila da to moram pokazati cijelom svijetu.
Otada, stvari su se nizale jedna za drugom. Završavanje škole za instruktora kod Marca Bianca i Sandre Đ. Bianco, upisivanje Akademije za osobni razvoj. 15 godina kasnije, još uvijek uživam u svemu vezanom uz jogu. Istina koju se dobiva kroz vježbanje kaže nam uvijek samo jedno, tu si gdje si, ali na putu si, na Zemlji si, dišeš, znojiš se, upadaš, povlačiš se, strašiš se ili se predaješ, što god radio znaš da si tu. Da ćeš ovaj sat posvetiti sebi, čak i ako si došao prvi put, znaš da je to nešto što ostaje između tebe i prostirke. Nema nikoga tko će to ikad moći kopirati, unovčiti ili ukrasti.
Spoznaja da si ti vlasnik tih nekoliko minuta dana je nešto što te nosi. Kad znaš da u tvome tijelu postoje mišići koji te počinju slušati, koji ne vise mrtvi u prostoru, već se izdužuju, oblikuju, stvarajući novog tebe, a sve to iz tvoje snage. Tvoje tijelo i prostirka je sve što trebaš. Otkrivaš ratnika, ribu, tigra, kobru, mostove, drveće. Nikad nisi znao da tvoje tijelo krije tolike oblike, tolike priče.
Postoji milijun razloga zašto se netko bavi jogom. Moj je jednostavan. Htjela sam podučavati put ka istini, kako bih je, na kraju, i ja otkrila."

Rating

Average: 3.0 of 5 stars

2 Reviews

Write a Review
Demonstrates More
Explains More
Reserved
Very Friendly
More Hands off
Frequent Adjustments
New Teacher
Very Experienced
On the Wild Side
Safety Oriented
Body Focused
Very Spiritual