Polona Sepe Hitchcox

Ljubljana
Slovenia

No reviews yet

Ambikananda, sicer po poklicu režiserka in scenaristka, je posvetila svoje življenje študiju tantre in ezoterike in že 25 let vodi misterično šolo Krija Tantra joge. Iniciirana je v tradicionalne tantrične prakse, krija jogo in zahodne ezoterične šole.
TANTRA - Učitelj kateremu dolguje razumevanje tantre je Swami Anandakapila Saraswati (dr. Jonn Mumford), ki je z uspešnico Ecstasy Through Tantra v sedemdesetih prebudil val zanimanja za Tantro na zahodu. Ambikanando je iniciiral v tantrične krije, tantrične mantra sadhane, čaščenje Kali, Tatva Šudhi in druge napredne tantrične meditacije. Z njim je tudi študirala Ank Džotiš v Indiji in ga še vedno obiskuje dvakrat letno v Sydneyu da privatno študira z njim. Svojo ezoterično šolo je posvetila ohranjanju njegove zapuščine.
Učitelj, ki je ravno tako inspiriral Ambikanando in močno zaznamoval njeno razumevanje tantrične poti, pa čeprav sta se srečala le nekajkrat, je dr. Robert Svoboda.
Gurubhai Swami Umeshanand Saraswati (Mark A. Michaels) ki je nasledil linijo Sunyate in Swamija Anandakapile, je bil z Devi Veenanad (Patricia Johnson), dvakrat gostujoči učitelj šole Krija tantra joge. Ambikanando je avtoriziral za iniciacijo v Naga Pranajama krijo in vodenje Tantričnega duhovnega preporoda (Tantric Chakra Re-balancing).
Sicer pa je študij tantre proti koncu osemdesetih začela z Mantak Chio. Pri Bodhi Avinasha je naredila tečaj za učitelje Ipsalu Tantre in nadaljevala študij s Sunyato Saraswatijem (oba sta avtorja knjige Jewel in the Lotus). Leta 2002 je bila iniciirana v Kalachakro, ki jo je vodil Dalaj Lama v Grazu. Redno se tudi izpopolnjuje v Indiji, v Kaula Tantro in čaščenje Kamakhye jo je iniciiral Shri Kapalik Mahakaal Bhairavanand Saraswati, Naga Baba in aghori Satyanand Giri pa v Kundalini prakse.
ZAHODNA EZOTERIKA - svojo pot je v osemdesetih začela v skupinskem procesu Misterične šole LUXOR, ki jo je v okviru Duhovne družine, vodil Aristid Havliček -Tili. V tem času jo je Benjamin Creme iniciiral v osebno ezoterično meditacijo, prejela pa je tudi inicacijo v diakonezinjo pri Svobodni katoliški cerkvi. Ko se je SKC Slovenije priključila Youngrite, je opravila usposabljanje in bila iniciirana v duhovnico SKC in ustanovila KROG IZIDE, ki deluje pod okriljem SKC. Polona Sepe je trenutno članica dveh zahodnih ezoteričnih šol in vodi tudi svojo ezoterično ložo.

Rating

No reviews yet

Write a Review