Sabina Baarsma

Weesp
Netherlands

No reviews yet

Sabina Baarsma is opgeleid tot leraar Transformatieve Yoga als leerling van Ganga Hoogendoorn en Joyce Pulabij bij Yogacentrum Sai Mithra Amsterdam. Ze is daar geschoold en ingewijd volgens de Indiase traditie voor het lesgeven aan volwassenen met een specialisatie in kinder- en tieneryoga. Voor Kinderyoga is zij opgeleid door Aleid Warmelink, Helen Purperhart (Jip & Jan) en haar eigen kinderen. Regelmatig volgt ze Teacher Trainingen, workshops en lezingen op het gebied van yoga, meditatie en dans bij verschillende nationale en internationale docenten voor nieuwe inspiratie en inzichten.
Naast het lesgeven aan haar eigen groepen kinderen en volwassenen heeft ze ook kinderyogalessen gegeven vanuit Jong & Joga in Weesp, Yogacentrum Sai Mithra in Amsterdam, op basisscholen in en om Weesp en op buitenfeesten.
In haar lessen is er naast aandacht voor yogahoudingen, concentratieoefeningen, meditatie en ontspanning veel aandacht voor ieders lichaamshouding en persoonlijke manier van bewegen.
Sabina reikt je oefeningen aan zodat je yoga niet beperkt blijft tot dat ene moment in de week, maar juist kan toepassen in je dagelijks leven. Er is veel persoonlijke aandacht en de opbouw is zo dat je je eigen tempo en intensiteit kunt bepalen.

“Door middel van yoga wil ik mensen -groot en klein- leren het avontuur weer in hun eigen lijf te vinden. Het beoefenen van yoga zie ik als een manier om kwaliteit van bewustzijn én beweging te ontwikkelen op ‘n speelse manier.”

De hatha yoga is een fysieke variant van yoga waarin we yogahoudingen (asana’s) oefenen en ademhalingstechnieken (pranayama) naast meditatie. We wisselen doorgaande bewegingen af met het langer aanhouden van de houdingen om zo je verdieping en verzachting in een houding te kunnen vinden. Tijdens het beoefenen van de yoga wordt je herinnerd aan het voelen en naar binnen kijken. Als je je bewust wordt van wat je denkt en doet in een houding en dat op de mat indien gewenst aanpast, zul je merken dat je ook in het dagelijks leven meer bewustzijn ontwikkelt en dat je daar waar gewenst je handelen aan kunt passen.
Het aandacht van de herstellende oefeningen (restorativeYoga) gaat uit naar het herstellen van de balans in jezelf en naar het herstellen van een bij jouw passende gebalanceerde lichaamshouding. Hierbij wordt de hatha yoga gecombineerd met oefeningen uit de biomechanica die in eerste instantie met name gericht zijn op het herstellen van de balans van onze basis, voeten en bekken. Zo leren we de eigen houding te observeren en zo aan te passen dat het ten goede komt aan een gezonde spieractiviteit en gezonde gewrichten en pezen. Je krijgt oefeningen aangereikt zodat de yoga niet beperkt blijft tot dat ene moment in de week maar je het vooral ook toe kunt passen in je dagelijks leven. Er wordt gebruik gemaakt van Yoga Props. Dit zijn hulpmiddelen zoals dekens, blokken, riemen en bolsters om je op een dieper niveau te helpen naar een herstellende ontspanning.
Kom eens een les proberen!
Iedere woensdag bij YogaToday, Achterom 2 in Weesp van 20.30 – 21.45 uur.

Rating

No reviews yet

Write a Review