Sanja Radović

Zagreb
Croatia

No reviews yet

Svoj prvi studio sam otvorila u Rijeci davne 2000. godine. Bilo je to prerano - i za mene i za jogu u ovim područjima. Trebalo je proći cijelo desetljeće da ponovno otvorim vrata svojeg studija - srećom, u međuvremenu je joga na velika vrata pristigla i u naše krajeve.
Od djetinjstva sam žonglirala između plesa i borilačkih vještina, završila Filozofski fakultet i tijekom školovanja bila učiteljica joge i trenerica raznih tjelesnih vještina, jer je to oduvijek bila moja strast. Od tinejdžerskih dana svakodnevno sam radila "svoju" jogu ujutro, kao teški ovisnik, i nijedan dan u zadnjih 20 godina nije počeo bez Dok sam završavala Filozofski fakultet i dobivala važnu titulu profesorice i magistrice, pitala se što će mi ta diploma - kad znam da želim podučavati jogu!
Tada nisam znala da zapravo ono što želim jest - otvoriti školu za učitelje joge. To se činilo kao prevelik san. Za to sam trebala diplomu Filozofskog fakulteta :-)
Moja je strast za jogom stara desetljećima i svakim danom sve veća. U tom divnom, nepreglednom znanju se i nakon svih ovih godina osjećam kao potpuna početnica, i jedva se usuđujem dijeliti to znanje s drugima, jer preveliki su uzori oko i to me bezgranično veseli!
Joga me učinila boljom osobom, izliječila od trauma i pohranjenih emocija - i to je upravo onaj dio joge koji mene najviše privlači. Kako izliječiti um radom na tijelu, kako izliječiti tijelo radom na sustavu, kako fokusirati misli i namjere uz pomoć alata koje daje kako promijeniti svoj život, svoje navike, misli i učiniti sebe SRETNOM OSOBOM - to je fokus moje prakse i mojeg podučavanja.
Svakodnevno i uporno meditiram, proučavam svaku pozitivnu filozofiju, volim i cijenim zen, koliko mogu živim budizam i u zadnje se vrijeme zaljubljujem u sve više šamanskih rituala, bavim se intenzivno vještinama upravljanja namjerama i - zapravo proučavam sve filozofije koje spajaju Istok i Zapad. Prihvatila sam inicijacije u više stupnjeva reikija, prošla edukacije za šamanskog praktičara i odradila mnoštvo zanimljivih procesa - a sve to kako bih shvatila jogu dublje i još snažnije.
Za učiteljicu joge školovala sam se najprije kod učiteljice Jivamukti joge, Njujorčanke Sarah Willis, a zatim upisala još jednu obuku u tadašnjoj školi Gaia, gdje sam objeručke prigrlila prakticiranje Ashtanga joge, učeći od Sandre i Marca Bianca. Potom sam se zaljubila u Vinyasa flow i Prana yogu, pa završila naprednu obuku u Sangha OM Yoga School.
Učila sam i prakticirala opetovano kod Rolfa i Marci Naujokat u Anjuni - Goa, Indija (Ashtanga), imala sreće pa učila od Richarda Freemana (Ashtanga), Davida Swensona (Ashtanga), Marka i Joanne Darby (Ashtanga), Kino McGregor (Ashtanga), Matthewa Sweeneya (Chandra i Lion sekvence), Duncana Wonga (Yogicarts), Govinde Kai (Ashtanga), Gabriele Božić (Jivamukti), Mohana Bhandarija (Yogic yoga), Padmashri Bharat Bhusana (pranayama), Janet Stone (Vinyasa), Gurushabd Singh Khalsa (Kundalini), Javiera Castra (Sridaiva)... a onda i otvorila Poligon za učenje joge YogaPRO. YogaPRO je kruna mojih napora, projekt koji mene čini zaista sretnom, i tako je i s mojim polaznicima, budućim učiteljima joge.
Svoju goruću strast za jogom i silno veselje koje osjećam dok je prakticiram i živim - prenosim na svoje učenike. To je moja misija, ono što mene čini sretnom. Svaki je moj sat s mojim učenicima moja nagrada, u kojoj neizmjerno uživam.

Rating

No reviews yet

Write a Review